X

Els contagis entre la població escolar col·lapsen la UVAC de Maó

Salut cita els contactes estrets a fer-se una PCR d'aquí a una setmana, el que afecta a les escoles i els pares

26/11/2021

Els contagis entre la població escolar col·lapsen la UVAC de Maó

Menorca registra aquest divendres el major nombre de contagis en un sol dia, des del dia 4 d’agost. Són 61 casos. L’increment de la incidència afecta sobretot la població escolaritzada i la Unitat d’Atenció al Coronavirus està desbordada. Els menors de 16 anys concentren la majoria dels contagis a Menorca amb una incidència de 517 casos per cada 100.000 habitants, més del doble que la mitjana balear.

Una realitat que es tradueix en gran nombre d’aules confinades als centres escolars, sobretot a Maó. Es veuen desbordats a l’hora d’aplicar el protocol sanitari i de fer tot el seguiment dels casos positius entre els alumnes, així com controlar els seus contactes estrets. Així ho assegura el Col·legi Públic Sa Graduada, que té la meitat de les seves classes confinades. També se’n veuen afectades les famílies, que han de fer un esforç per conciliar la feina i atendre els seus fills mentre es troben tancats a casa.

Tant les escoles com les famílies reconeixen que estan avesades en aquesta situació. Però coincideixen en què, durant aquesta onada, el rastreig per part de les UVAC és més lent. Ara mateix, dona cita per a fer PCRs als contactes estrets de les aules confinades una setmana després de detectar un positiu.

De fet, són moltes les famílies que, mentre esperen per fer-se les PCRs, opten per comprar un test d’antígens a les farmàcies. Així, amb una primera prova a casa, els progenitors saben tot d’una si els seus fills se n’han contagiat o no… i no han d’esperar que Salut els telefoni.

26/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris