Els menors de Ceuta que venguin a les Illes compliran aquí la majoria d’edat

Arribaran entre finals de la setmana que ve o principi de següent.

Els+menors+de+Ceuta+que+venguin+a+les+Illes+compliran+aqu%C3%AD+la+majoria+d%27edat

Les Illes ja es preparen per rebre els onze menors procedents de Ceuta. Els esperen per finals de la setmana que ve o principi de la següent. Els joves que venguin a les Illes seran adolescents d’entre 15 i 17 anys, originaris del Marroc, Algèria, Mali o el Senegal que varen emigrar dels seus països i ara mateix estan en centres per a estrangers no acompanyats de Ceuta.

Els 11 menors que arribin a les Illes ja s’hi quedaran i compliran aquí la majoria d’edat. El Govern n’acollirà 3 d’ells, que allotjarà en un pis per a joves extutelats que ara mateix està buid. Els adolescents continuaran sent tutelats per les autoritats de Ceuta, estaran aquí en condició de convidats.

La resta dels menors es repartiran entre centres dels consells insulars de Mallorca i Menorca, ja que als de les Pitiüses no hi havia lloc. 3 seran tutelats pel consell de Menorca i els altres 6 seran per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. Aniran a un centre en un primer moment i després, els cercaran una família d’acollida, segons els seus perfils.

Amb l’arribada d’aquests joves, les 42 places de l’IMAS per a menors estrangers no acompanyats quedaran completes. Si vengués una embarcació amb migrants menors d’edat a Mallorca, s’hauria de cercar lloc per a ells i reubicar-ne els adolescents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

El Consell de Formentera es mostra contrari a reduir l’horari de la restauració

La presidenta, Alejandra Ferrer, justifica que per al sector una hora menys “significa molt” i que fins i tot alguns...

Quines són les noves limitacions i les mesures que es prorroguen?

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha justificat les restriccions en el fet que la incidència de contagis "és alta,...