societat

Els mestres critiquen que hagin d’informar ara dels contactes estrets d’alumnes positius per Covid

Denuncien que es carrega una responsabilitat més als tutors


Nous canvis en els protocols Covid dins les aules de primària. Si un alumne és positiu per Covid-19, el mestre haurà d’informar l’equip directiu dels seus contactes estrets. Un canvi que, per als sindicats, mostra la improvisació en què actua la Conselleria d’Educació. A més, denuncien que es carrega una responsabilitat més als tutors. “No ens paguen per a d’això, ens paguen per ensenyar i educar”, critica Maria Gràcia, del sindicat Alternativa.

El conseller d’Educació justifica que són canvis que provenen de les autoritats sanitàries. Martí March creu que el docent és qui millor pot informar de la situació. “El docent només ha de donar aquesta informació, no implica més responsabilitat”, assegura March el qual explica que “un docent és observador de l’aula i pot donar la informació” dels contactes estrets.

Maria Gràcia critica que la seva feina no és guardar infants: “Si el que volen dir als pares és ‘tranquils, podeu anar a fer feina’ perquè els hi guardam els fills, doncs que ho diguin clarament”.

Segons el protocol, es considera contacte estret qualsevol alumne que ha compartit espai amb el contagi confirmat a una distància menor de dos metres durant més de 15 minuts sense haver utilitzat la mascareta de forma correcta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estafa de l’asfalt arriba a Mallorca

Aquesta modalitat delictiva consisteix en oferir un camió d'asfalt  que ha sobrat d'una obra propera a un preu molt econòmic, per després demanar-ne més doblers

Una motorista resulta ferida de gravetat en un accident a la rotonda del parc aquàtic d’Aqualand

La dona va caure a la cuneta a diversos metres i a una zona d'accés difícil

El risc extrem d’inundació a Sant Llorenç es manté intacte tres anys després

La reparació dels 14 punts negres que varen originar la gran inundació es manté bloquejada per diferències entre les administracions...

El congrés d’hidroaviació del Port de Pollença acaba amb casolada

Es vol promoure a Mallorca com a seu de la futura Federació Europea d'Hidroaviació