societat

Els metges de família demanen contractar 100 professionals més

Segons les dades de l'IB-Salut, un metge ha de rebre de mitjana 29,5 pacients per dia, tot i que la ràtio hauria de ser de 25

Els+metges+de+fam%C3%ADlia+demanen+contractar+100+professionals+m%C3%A9s

La delegació balear de la Societat Espanyola de Medicina General (Semergen) denuncia l’alt nombre de pacients que han de veure cada dia. Segons les dades de l’IB-Salut, n’han de rebre de mitjana 29,5 per dia, tot i que la ràtio hauria de ser de 25. Demanen que es contractin un centenar més de metges per a Atenció Primària.

Actualment l’IB-Salut té en plantilla 572 metges de família. Tot i que són una trentena més que fa 2 anys, la Societat de Medicina General demana noves contractacions per millorar les ràtios. A les Balears, un metge de família té, de mitjana, 1.800 pacients assignats, tot i que l’ideal haurien de ser 1.500.

El president de Semergen a les Balears, Fernando García Romanos, assegura que aquesta pressió fa que no sempre puguin dedicar els teòrics 10 minuts per pacients. L’IB-Salut reconeix la mancança i, per pal·liar-ho, en aquesta legislatura preveuen que sortiran 76 places de metges de família: moltes seran per cobrir jubilacions i algunes, de nova creació. Per això també hi haurà més metges residents, que començaran a treballar a partir del maig als diferents centres de salut de l’arxipèlag.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cinc entitats de Balears i l’Ajuntament d’Artà reben els Segons Premis de Voluntariat

S'hi ha destacat la implicació del teixit social per ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia

Primer cap de setmana de reobertura de les àrees recreatives

En aquests espais s'han de mantenir les limitacions de l'alerta sanitària

Comencen les obres de reurbanització del carrer Ricardo General Ortega

Hi haurà més arbres i també un carril bici

Esporles amb el petit comerç

Ajuntaments de les Illes han decidit ajudar el petit comerç per potenciar-ne les vendes en línia