X

Els migrants arribats a Balears fan coa per comprar bitllets i continuar amb el seu viatge

El circuit humanitari torna a quedar col·lapsat

30/09/2021

Els migrants arribats a Balears fan coa per comprar bitllets i continuar amb el seu viatge

Pablo Peral

Desenes dels migrants arribats a Mallorca des del passat diumenge feien coa aquest dijous al Port de Palma, on alguns d’ells han dormit, per comprar un bitllet i embarcar rumb a Barcelona o València i continuar així la seva migració. Una migració que, en la majoria dels casos té França com a destinació final. La majoria, encara no s’han recuperat de la travessia per arribar fins a Mallorca.
Ja han partit més de la meitat dels 261 migrants arribats des de diumenge. Ho han fet després de donar negatiu a les proves PCR, i d’obtenir aquest document: els seus expedients de devolució, que els permet poder moure’s lliurement fins que quedi resolta. A Mallorca, arribades tan massives com les d’aquests dies, obliga els cossos de seguretat de l’estat a habilitar els aparcaments de les diferents comissaries. Però no hi ha altra solució fins que les instal·lacions cedides a Son Tous, no estiguin preparades.
Pel que fa als menors acompanyats per familiars, romanen en aquest centre d’acollida d’emergència temporal gestionat per la Creu Roja; on estan pendents també de rebre una dona arribada a Eivissa acompanyada per un infant. Aquí, esperaran que es demostri la consanguinitat, i després, seran derivats pel Ministeri a centres d’acollida integral de la Península.

30/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris