societat

No hi ha lloc ni a les cotxeres: els migrants van quedant en llibertat a mesura que n’arriben més

La Policia Nacional continua pendent de material homologat per poder instal·lar carpes a Son Tous


A Mallorca, entre aquest dimarts i aquest dimecres, han arribat almanco altres 52 persones migrants. Estan repartits, junt als migrants arribats els darrers dies, per les diferents dependències policials; a excepció de les famílies, que han estat traslladades a la Porciúncula. A l’aparcament de la comissaria Palma Oest, n’hi ha 108; a la prefectura altres 66; i a la comissaria de Manacor, 21.

Com que no estan detinguts, si no retinguts, la manca d’espai està obligant a deixar en llibertat tots aquells migrants que donen negatiu a les proves PCR i un pic ja s’han iniciat els tràmits dels seus expedients de devolució.

La Policia Nacional continua pendent de l’arribada procedent de les Canàries, de material homologat, per poder instal·lar carpes a Son Tous, i que es converteixi en centre de recepció per a aquests migrants.

Sobre l’arribada de dones amb infants en pastera a Eivissa, Creu Roja assegura a IB3Notícies que estan pendents de derivació, però la seva destinació final serà diferent:

– N’hi ha 2 amb 3 infants que porten documentació (Llibre de Família) i s’ha pogut comprovar el parentiu. En aquest cas la Policia sol·licita al Ministeri la derivació a un programa d’acollida humanitària i seran derivades a un Centre d’Acollida Integral de la Península. El Ministeri decideix a quin van en funció de les places disponibles.

– Una dona amb un infant, sense documentació. Se’ls fa una prova d’ADN per comprovar la consanguinitat, però els resultats poden torbar-se al voltant d’un mes. Mentre s’esperen els resultats, seran traslladats a un Centre d’Acollida d’Emergència Temporal a Mallorca gestionat per la Creu Roja.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els ajuntaments responen davant el conflicte de la recollida de fems: “No podem seguir més així”

Felanitx i Manacor sancionaran a les empreses adjudicataries del servei per l'incompliment del serveis mínims

Pardo, de CCOO: “No us mateu a treballar, que la merda estigui una setmana al carrer”

Miguel Ángel Pardo en una conversació telefònica amb Ib3 notícies ha explicat que aquesta gravació està treta de context

Ascendeixen a 8 els detinguts en l’operació Assariq

D'entre els 5 detinguts d'aquest dilluns, 4 són a presó i un a un centre de menors

Balears ha detectat 750 casos de càncer de mama durant l’any pandèmic

Una de cada 8 dones patirà un càncer de mama al llarg de la seva vida