Els Missioners dels Sagrats Cors deixen Lluc

Després de prop de 130 anys, han de partir per manca de vocacions. Són pocs, són molt grans, i no troben relleu generacional. Això havia passat fins ara en alguns convents i monestirs, però el santuari de Lluc és tot un símbol a Mallorca i la notícia ha sorprès a molts

Els+Missioners+dels+Sagrats+Cors+deixen+Lluc

Els Missioners dels Sagrats Cors deixen Lluc amb els deures fets però amb un fort pesar. Des del 2013, alerten de la manca de relleu generacional dins la congregació. Una situació que ha vengut marcada, ens explica Amengual, a part de per falta de vocació entre els joves per la restricció imposada que per ser Pare d’aquest santuari un havia de ser mallorquí.

Durant aquests 130 anys els “coritos” s’han fet càrrec aquí del servei religiós i de l’Escolania de Lluc. També de l’administració econòmica d’aquest espai, que, ens diuen, no sempre comporta guanys. La notícia ha agafat per sorpresa la cinquantena de treballadors que fan feina a Lluc. El gerent n’assegura també però la continuïtat de tots ells. Així les cel·les continuaran rebent visitants com aquests que es preparen per passar la nit aquí.

Altres santuaris de Mallorca com el de Sant Salvador de Felanitx i el Puig de Pollença han patit també processos de reestructuració. Com en aquests casos, els missioners dels Sagrats Cors esperen ara, trobar aviat qui agafi les regnes del que ha estat ca seva fins ara.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Ell era Bond, James Bond

Mor als 90 anys Sean Connery, el primer actor que interpretà l'agent 007