media

Per què i quantes vegades ha estat notícia Mallorca a l’estranger aquest estiu?

La tornada de les corregudes de toros o les protestes contra els creuers han estat notícia a l'estranger

Per+qu%C3%A8+i+quantes+vegades+ha+estat+not%C3%ADcia+Mallorca+a+l%27estranger+aquest+estiu%3F

Mallorca ha estat notícia a la premsa estrangera en nombroses ocasions durant aquest estiu. En les darreres setmanes, l’OPA al tren de Sóller o l’accident aeri a Inca han ocupat titulars a molts mitjans, però no han estat els únics temes que han causat ressò mediàtic.

Dos dels directors de publicacions per a estrangers que resideixen a Mallorca, Ciro Krauthausen i Jason Moore, recorden que un dels motius pels quals Mallorca és notícia és per la sequera mediàtica de l’estiu, és a dir, l’època amb manco notícies polítiques.

En el cas d’Alemanya, Krauthausen explica que la manada alemanya de Cala Rajada o la tornada de les corregudes de bous a Palma han estat alguns dels principals temes sobre Mallorca. El director del Mallorca Zeitung afegeix que la correguda al Coliseu Balear va ser notícia al principal informatiu vespertí de la televisió pública alemanya.

Quant al Regne Unit, Moore afirma que la principal notícia ha estat l’onada de calor, atès que molts britànics volen saber quines temperatures tindran quan arribin de vacances a Mallorca i que a les illes britàniques també han patit altes temperatures. “Al Regne Unit, aquest estiu ha fet molta calor i hi ha hagut competència amb què Brighton ha tingut temperatures més altes que Inca”, assegura el director del Majorca Daily Bulletin.

Les bregues a Magaluf o les protestes contra els creuers també han ocupat molts titulars a la premsa britànica, segons Moore. A més, el director del Majorca Daily Bulletin adverteix que qualsevol notícia o declaració que es faci a les illes es pot magnificar i afectar el mercat turístic, ja que les notícies de Mallorca sempre són d’interès per a britànics i alemanys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’Informatiu Balear de TVE compleix 40 anys

Va ser el primer informatiu de les illes que es feia integrament en català, això si, des de Madrid

Multa de la CNMC a Mediaset i Atresmedia: 70 milions i un nou model de publicitat

Els obliga a modificar les seves condicions de comercialització en tres mesos

Les mentides i els enganys més virals del 10N

Perfils falsos, fotomuntatges, dades i declaracions inventades a les xarxes socials

IB3 prepara una cobertura especial per a les eleccions del 10N

Inclou un debat a sis amb els caps de llista al Congrés de PSIB, Unides Podemos, Cs, PP, Vox i...