societat

Balears necessita reciclar el triple de residus per complir amb la norma europea

Menorca, on menys residus es generen per habitant, promou l'intercanvi de deixalles per fomentar el reciclatge


La nova llei autonòmica obliga a reduir un 10 per cent en 2021 el volum de residus que genera cada resident a les Illes, fins a situar-se en 473 quilos per habitant i any. Una fita que ja han aconseguit Menorca, amb 432 quilos per càpita, i Formentera, amb 449, però que encara queda molt lluny de Mallorca i, sobretot, a Eivissa, on cada persona genera 665 quilos de fems a l’any, un 29 per cent més del que tocaria.

En canvi, totes les Illes queden encara lluny d’assolir l’objectiu de reciclar la meitat dels residus municipals. Una obligació que, en cas d’incompliment, suposarà que el Govern els apliqui a partir de juliol un cànon per dur-los a l’abocador o a incinerar; cànon que començarà de forma quasi simbòlica per mor de la Covid-19. Avui dia, tothom hauria de passar per caixa. De fet, l’any passat tan sols es reciclava entre el quinze i el divuit per cent dels residus a Menorca, Mallorca o Eivissa, una xifra que s’haurà de triplicar.

Per fomentar el reciclatge, està previst que aquesta setmana comencin les obres de millora de la deixalleria de Ferreries. És la darrera d’actualitzar-se. A més, el Consorci de Residus i Energia de Menorca ha posat en marxa una iniciativa pionera a Balears per a fomentar l’economia circular. Es tracta d’un nou lloc web (reviumenorca.es) que facilita l’intercanvi d’objectes a les deixalleries de Maó i Ciutadella, per així donar-los una segona vida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell d’Eivissa presenta una iniciativa en línia per mantenir viva la il·lusió de Nadal

'Cantajuego' actuarà al Recinte Firal el diumenge 27 de desembre amb sessió doble.

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal tractades

L'informe de sostenibilitat de la fundació Ibiza Preservation assegura que no es compleix la reducció en el consum d'energia

El Castell de Bellver es tenyeix de vermell per commemorar el Dia contra la sida

A les sis en punt, s'ha il·luminat de color vermell per donar suport a la causa i fer front a...

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

Serà el primer cribratge massiu amb tests d'antígens que es faci a les Balears. Les persones que donin positiu, se'ls...