X

Els municipis de la Part Forana suspenen temporalment les mesures previstes al decret d’habitatge

En general, consideren que és una bona mesura, però volen estudiar bé com l'apliquen

07/12/2023

Els municipis de la Part Forana suspenen temporalment les mesures previstes al decret d’habitatge

Dos mesos després de l’aprovació del Decret llei de mesures urgents per facilitar l’accés a l’habitatge per part del Govern, molts són els municipis de Mallorca que n’han ajornat l’aplicació per estudiar bé la manera com els afecta. Els ajuntaments consideren que és un decret que pot servir per ajudar a la creació d’habitatge, però volen determinar bé com l’apliquen.

A Pollença, l’Ajuntament hi ha aprovat una moratòria de 4 mesos en l’aplicació del decret. Segons l’equip de govern, la mesura d’aquesta norma que pot ser més útil al poble és la de dedicar a construir habitatges protegits a un solar destinat a equipaments que es troba al port. Al nucli urbà de Pollença creuen que l’aplicació del decret hi tendrà poca incidència.

A Selva, l’Ajuntament ara mateix no hi pot aplicar el decret perquè tenen la concessió de llicències suspesa, pel fet que s’està tramitant el nou pla general. En aquest municipi, la part de la norma que creuen que pot tenir més incidència és la possibilitat de dividir habitatges.

Municipis com Deià, Binissalem, sa Pobla, Santanyí i Porreres, per citar-ne alguns, també han optat per la suspensió temporal de l’aplicació del decret, una mesura del tot comprensible, afirma la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears. Afirma l’entitat municipalista que, si la norma estigués en vigor, els ajuntaments es podrien veure obligats a aprovar peticions de llicències relacionades amb mesures previstes al decret.

El Decret llei de mesures urgents per facilitar l’accés a l’habitatge té una vigència de 2 anys i atorga als municipis la potestat de decidir si l’apliquen de manera total, parcial o -fins i tot- si no l’apliquen.

07/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris