X

Els municipis de la Serra es neguen a instal·lar panells turístics per l’impacte visual

Es tracta d'una iniciativa del Consell de Mallorca, que ja ha començat a instal·lar a 16 municipis, amb la qual es vol oferir informació rellevant de les localitats durant tot l'any

05/05/2022

Els municipis de la Serra es neguen a instal·lar panells turístics per l’impacte visual

La imatge d'aquests panells informatius ja ha tengut el seu ressò a les xarxes socials. / Foto: @92turri

Els municipis de la serra de Tramuntana no instal·laran els panells interactius amb informació turística del Consell de Mallorca per l’elevat impacte visual que suposen per al seu entorn. Es tracta d’una iniciativa de la institució insular amb la qual es vol oferir informació rellevant de les localitats durant tot l’any. El projecte té un cost de 524.000 euros i està finançat amb fons europeus

Són uns panells interactius digitals i metàl·lics de dos metres i mig d’alçada i més de dos d’amplada que el Consell ja ha començat a instal·lar a 16 municipis, com Alcúdia. Està previst posar-ne a tots els pobles de l’illa. Estaran situats a punts estratègics i ofereixen informació turística del poble i dades que el consistori consideri rellevant. També permet carregar els mòbils.

Aquesta iniciativa està emmarcada dins el projecte Smart Island del Consell i està finançat amb fons europeus. L’objectiu, segons ha explicat a IB3 Ràdio la directora insular de Turisme, Lucía Escribano, es tracta d’oferir informació turística d’interès cada dia de l’any. Ja que, diu, les oficines turístiques no estan obertes cada dia.

Els panells interactius no se col·locaran als municipis de la Serra

Els ajuntaments de la Tramuntana ho han rebutjat. Diuen que suposa un impacte visual en el seu entorn. El batle de Deià, Lluís Apesteguia (MÉS), explica a més que la normativa municipal no permet aquest tipus d’instal·lacions. En aquest mateix sentit, s’hi ha expressat la batlessa d’Esporles, Maria Ramon (MÉS), la qual ha explicat que el municipi aposta per instal·lacions que es puguin integrar més a l’entorn com les que estiguin fetes de fusta.


 IB3´àudios Escolta aquí la notícia sencera 

Crítiques a les xarxes socials

La imatge d’aquests panells informatius ja ha tengut el seu ressò a les xarxes socials. Un usuari a Twitter va compartir una foto amb el text “tudadisme”. Altres tuitaires han compartit la mateixa foto exposant la seva crítica i també algun comentari irònic:

https://twitter.com/theboxingcactus/status/1519403224440135689?s=20&t=SCfNcgRC_uMkQdjG02jGdQ

05/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris