X

Els nombre de lectors creix a les Illes

L'afició a llegir s'ha incrementat en el conjunt de l'Estat fins al 67% de la població

22/01/2019

Els nombre de lectors creix a les Illes

Redacció

Ocupar el temps d’oci amb un llibre és una afició a l’alça arreu de l’Estat espanyol. Tot i que de manera tímida, el nombre de lectors puja en gairebé totes les comunitats autònomes, també a Balears, que malgrat situar-se per sota de la mitjana estatal del 61,8 per cent, ja disposa d’un 60,9 per cent de la població que practica aquest gest. Són 9 dècimes més que l’any anterior. Una passa de formiga que permet ser optimistes.

El perfil del lector en temps lliure és femení. Elles llegeixen en un 67 per cent dels casos. Ells ho fan en un 56,2. Si se sumen els percentatges de lectura per oci i per feina, a Espanya l’hàbit de lectura s’ha incrementat en 2 punts respecte del 2017: ja se situa al 67,2 per cent. La mala notícia és que gairebé el 40 per cent de la població reconeix que no llegeix mai o gairebé mai.

La mirada se centra ara en els joves, que abandonen massivament els companys de paper a partir dels 15 anys. I en les noves tecnologies: augmenta el nombre de lectors en formats digitals fins al 23 per cent, però només es paguen 2 de cada 10 llibres digitals.

22/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris