societat

Els odontòlegs reclamen material de protecció adequat per atendre els pacients

Se'ls considera un servei sanitari essencial però només poden atendre les urgències

Els+odont%C3%B2legs+reclamen+material+de+protecci%C3%B3+adequat+per+atendre+els+pacients

Les clíniques dentals de les Balears estan tancades des del passat 14 de març, quan es varen decretar les primeres mesures de confinament. Legalment, però, podrien haver obert, ja que no va ser fins a la setmana passada que el Govern central decretà que només podien atendre les urgències.

La setmana que ve es podrien decretar noves mesures per relaxar el confinament i el sector no sap si es mantindran les rectriccions actuals o si es trobaran en la situació inicial quan varen ser ells qui decidiren tancar per prudència. El Col·legi d’Odontòlegs està negociant amb la Conselleria de Salut la possibilitat d’aconseguir material de protecció per als dentistes perquè puguin fer la feina amb total seguretat i evitar el contagi tant dels professionals com dels seus pacients.

A part de les qüestions sanitàries, el fet de ser considerat un servei essencial fa que no es puguin acollir a cap mesura de caràcter laboral. Des del sector, s’assenyala que sense ingressos i havent de continuar pagant el personal moltes de les clíniques poden acabar sent inviables econòmicament.

Quan hagi passat l’actual alerta, els odontòlegs assenyalen que hauran de fer front a importants inversions econòmiques per adaptar les seves consultes a la nova realitat sanitària provocada pel coronavirus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La cancel·lació de Sant Joan provocarà importants pèrdues econòmiques als firaires

Només a les Balears, unes 70 famílies viuen directament del món de les fires

Els turoperadors vaticinen un descens del 68% del turisme anglès a Menorca al final de l’estiu

Confien que els anuncis en positiu des de les administracions ajudin a capgirar la situació

Alguns gimnasos han optat per impartir classes a l’aire lliure

Una fórmula que dona més tranquil·litat a alguns clients