societat

Darrer dia per al desnonament dels okupes a Ciutadella que no se’n volen anar

Els ocupants dels tres immobles municipals no volen abandonar-los fins que l'Ajuntament els ofereixi un lloguer que puguin pagar

Darrer+dia+per+al+desnonament+dels+okupes+a+Ciutadella+que+no+se%27n+volen+anar

Una sentència judicial obliga a desnonar aquest divendres la primera de les tres cases municipals del carrer Bisbe Juano de Ciutadella que l’Ajuntament vol esbucar. Almenys acaba el termini de 20 dies fixat per la sentència judicial al conflicte instat pel consistori. Però els ocupants il·legals avisen que no tenen cap intenció de deixar els tres immobles si no els ofereixen un lloguer “que puguin pagar”.

El cas es remunta a setembre del 2016 quan, després de 9 anys de litigis, es va arribar a un acord per a l’expropiació d’aquestes tres cases a instàncies dels propietaris. I és que es troben en un indret qualificat de zona verda, a tocar del Canal Salat. Però poc després de donar les claus a l’Ajuntament hi van entrar okupes, de manera que el consistori no ha pogut esbucar-les encara.

I al nombre 5 del carrer de Bisbe Juano la persona que l’okupa diu que sobreviu com pot i tampoc marxarà voluntàriament, tot i que també s’espera una imminent sentència de desnonament. En l’immoble del mig el cas és un poc diferent: hi ha una parella on l’home explica que té una discapacitat superior al 70% i està tutelat per Serveis Socials. Asseguren que fa 6 anys que es presenten a les convocatòries de pisos de l’IBAVI.

Els okupes de l’immoble amb sentència de desnonament ens han reconegut que no tenen aigua i que l’electricitat l’han punxada del carrer.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Ana belengonzalez blanco. Ocupante del n 3 28/11/2018

  X fuerzas mayores me vi obligada a la usurpacion d la vivienda n3 , sin causar ningun daño ni fuerza . Las llaves son las originales y staban puestas en la puerta trasera , no nos negamos a pagar una renta baja , razonable a los ingresos k tenemos. Lo inhumano es querer sacarnos forzosamente cuando los servicios sociales dependen del Ayuntamiento , teniendo pleno conocimiento d nuestra situacion en vez d buscar una solucion conforme para ambas partes.s. Si mi informacion no es erronea no hay nada sobre la mesa ni aprobado nada firme k obstaculice proyecto alguno nuestra estancia en dicha vivienda. Tampoco se hace mal uso de la vivienda , respetando al vecindario , y la convivencia en general., manteniendo la misma cuidada , atendida , limpia , y con su mantenimiento al dia. Reitero lo
  Dicho:para nosotros tampoco es comodo ser tratados como unos desechables,somos personas sin recursos pero personas al fin y al cabo. Si tuviera la oportunidad de acceder a una vivienda de proteccion oficial no entraria en la lista d morosos,que los hay.los k keremos legalizar nuestra situacion no podemos y algunos de los k la situacion les es favorable resulta k no pagan sabiendose afortunados , nosotros y hablo en plural x mi compañero , x el n3 , ahora mismo me cambiaba d lugar.

  A.T.T.

  MIERCOLES / 28 /11/2018

  ANA BELEN GONZALEZ BLANCO

Cercador |


més contingut relacionat

EMT i treballadors es tornaran a reunir demà horabaixa

Negociaran la desconvocatòria de la vaga indefinida que mantenen des de dilluns

Les platges de Manacor acaben l’estiu amb més arena

Quatre joves contractats per l'Ajuntament han fet netes les platges manualment cada dia

Tres detinguts a Esporles per un presumpte delicte de drogues

Han a trobat 16 plantes de marihuana, 3 quilos de cabdells secs i cànnabis en forma de pol·len

Nova agressió a un sanitari anit passada a Palma

El treballador sanitari ja ha interposat una denúncia contra el seu atacant