mallorca

Els organitzadors de la Mallorca 312 calculen un impacte econòmic de 5 milions d’euros

L'edició d'enguany comptarà amb uns 4.500 participants, la meitat d'ells són estrangers


Diumenge es disputa la prova cicloturística més multitudinària, la Mallorca 312, que torna després d’un any d’aturada per mor de la pandèmia. L’edició d’enguany comptarà amb uns 4.500 participants, la meitat d’ells són estrangers: britànics, alemanys, irlandesos i dels països del nord. Amb tot és una xifra notablement inferior als vuit mil inscrits de l’any 2019. Una edició, la darrera, que va deixar un impacte econòmic de 10 milions d’euros, segons un estudi de la UIB. Explica Xisco Lliteras, organitzador de la Mallorca 312, que “l’informe diferenciava entre uns 6’5 milions d’euros d’impacte econòmic produït pels participants estrangers i uns 2’5 milions generats pels competidors locals amb les despeses que feien de restauració i allotjament. Són xifres importants i ens fan intuir que l’edició d’enguany pot estar al voltant dels cinc milions d’euros”.

Un dels grans beneficiaris de les proves esportives com a reclam turístic són els establiments turístic. Explica Guillem Mercadal, director comercial d’Hotels Viva, que per aquest cap de setmana tenen prop de 200 reserves relacionades amb la Mallorca 312, entre participants i familiars. L’estada mitjana d’aquests turistes és d’entre tres i cinc dies i això els permet tenir una ocupació hotelera de fins al 75 per cent. És més, sense la disputa d’aquesta competició qualque establiment de la companyia hauria tancat les seves portes una setmana abans. “Enguany que venim d’un abril en el qual teníem tots els hotels tancats, la celebració d’aquest esdeveniment el mes d’octubre ens ha anat beníssim”, afirma Mercadal.

Restriccions a la circulació i queixes

L’impacte ecònomic de les proves esportives és evident com també ho són les queixes de veïnats, conductors i treballadors pels talls de trànsit que es fan a les carreteres i pobles per garantir la seguretat dels participants. Enguany la disputa de la Mallorca 312 afectarà a més d’una vintena de poblacions de l’illa. Diumenge hi haurà talls puntals de trànsit entre les 6.30 hores i 19.30 hores. La carretera més afectada durant el matí serà la Ma-10, la de la Serra de Tramuntana. Pilar, veïnada de Deià i propietària de Comestibles Bernat, assegura que “si vols anar a qualsevol banda o t’han de dur gènere, estàs incomunicat”.

Els transportistes també es veuen afectats pels talls de pobles i carreteres. La patronal del sector està d’acord amb la celebració d’aquests tipus d’esdeveniments esportius però, Tolo Servera, president de l’Associació d’Empreses de Distribució d’Aliments, Begudes i Neteja, demana “més empatia amb els treballadors i deixar vies d’accés per facilitar la mobilitat dels repartidors”.

A la web Mallorca312.com es pot consultar el mapa de carreteres afectades per la disputa de la prova. A més, l’organització ha habilitat tres línies de telèfon per resoldres consultes particulars i ajudar als ciutadans a trobar el millor itinerari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Veïnats de Pollença ‘planten’ improvisadament un pi enmig la plaça Vella

La pandèmia ha tornat a suspendre l'acte més multitudinari de les festes de Sant Antoni pollencines per segon any consecutiu

La mostra ‘ADN Sant Sebastià’ envaeix l’avinguda Antoni Maura de Palma

L'exposició és un recull panells informatius i documents gràfics que recorren més de 4 dècades de les festes patronals de...

Els arqueòlegs cerquen les restes del jove soldat Joan Mut Jaume

L'any 1936, el llucmajorer va ser afusellat pels franquistes a Inca quan tenia només 19 anys

Gran participació a les beneïdes de Pollença, en un any sense pi

Els animals i la música han ambientat els carrers del poble