X

Els pactes als diferents municipis de les Illes, qui aprofita fins al darrer minut per pactar i qui s’ha posat d’acord

Encara hi ha 5 ajuntaments a les illes que no han aconseguit cap pacte abans de la constitució dels diferents consistoris prevista per aquest dissabte

16/06/2023

Els pactes als diferents municipis de les Illes, qui aprofita fins al darrer minut per pactar i qui s’ha posat d’acord

Entram dins les darreres hores per constituir els ajuntaments a totes les illes i encara n’hi ha que no s’han decidit:

Només queden dos municipis per decidir batlia a Mallorca

El blau del Partit Popular és el dominant al nou mapa municipal de Mallorca. Les majories absolutes i els posteriors pactes han atorgat 22 batlies als populars. Sèt ajuntaments de la Part Forana estaran presidits per batles socialistes, entre els quals els més importants són Inca i Pollença. Manacor és el Consistori de més pes polític dirigit per un batle de Més per Mallorca, formació que tendrà 7 batlies. També assumiran 7 batlies els candidats d’El Pi, la majoria de les quals a la comarca des Pla. Vuit ajuntaments estaran comandats per batles de formacions independents. Mentres a Lloseta i Santa Margalida queden pendents els pactes.

Menorca està pendent de pacte a tres ajuntaments

A Menorca encara hi ha tres ajuntaments on no s’han tancat els pactes que es continuen negociant. El que sí que està clar és que a Ferreries, es Migjorn Gran i Alaior governarà el PP perquè tenen majoria. En es Castell també el PP amb majoria, amb una regidoria pe a Independents per Es Castell. I a Sant Lluís, la batlessa serà del PP amb un pacte amb Per Balears, que també serà dins el govern. A Maó i es Mercadal continuen les converses entre les forces d’esquerres. Si no s’arribàs a un acord, governarien els socialistes, per ser la llista més votada. A Ciutadella, a hores d’ara, també continuen negociant PSOE, PSM i Ciutadella Endavant amb la batlia com a principal obstacle d’acord. Si no, podria recaure la batlia a la llista més votada, que seria el Partit Popular.

Eivissa i Formentera ja han tancat les negociacions de tots els consistoris

A les Pitiüses demà es constitueix el Consell de Formentera, amb majoria per la coalició Sa Unió, de la que forma part el PP. A Eivissa els cinc ajuntaments tendran un batle del PP, tots amb majoria absoluta a excepció de Sant Josep de sa Talaia, en minoria.

16/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT