societat

Els pagesos de Son Ferriol i Sant Jordi no poden regar els cultius perquè la bassa de regants no rep aigua depurada

El tancament de bona part de la planta hotelera fa que no es generi tanta quantitat d'aigua regenerada

Els+pagesos+de+Son+Ferriol+i+Sant+Jordi+no+poden+regar+els+cultius+perqu%C3%A8+la+bassa+de+regants+no+rep+aigua+depurada

La paralització del turisme també repercuteix al camp. Els pagesos han deixat de rebre el volum habitual d’aigua regenerada procedent de la depuradora de Platja de Palma que anava dirigida al reg dels horts del pla de Sant Jordi i Son Ferriol. Si la planta hotelera no consumeix tanta aigua, la corresponent bassa de regants és insuficient per al reg dels conreus.

Els pagesos que s’abasteixen de la bassa de la comunitat de regants han der fer torns per poder regar. Els cultius de l’alfauç i blat de les índies, pateixen sequera i no produiran el que toca.
La bassa té una capacitat de prop de 400.000 metres cúbics d’aigua. Enguany, amb la planta hotelera mig tancada i la manca de turistes, no es consumeix tanta aigua i si l’aigua no arriba a la depuradora no es pot tractar per consum dels regants.
És necessiten 4 dies perquè la bassa s’ompli i, en dos dies, els pagesos la buiden. L’associació agrària d’ASAJA reclama a les administracions que es faci feina per reactivar el sector turístic per les conseqüències que suposa a tots els nivells.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

PIME Menorca reclama que es continuïn pagant els 1.500 euros als negocis afectats per restriccions

Consideren imprescindible mantenir l'ajut quan Menorca entri al Nivell 2 a partir de dimarts

El Govern manté les restriccions vigents a Eivissa fins el 16 de març

La desescalada a l'illa serà "lenta" i es farà "amb prudència"

Suspès el Mercat Medieval de Capdepera

El consistori ha decidit susprendre-lo per segon any consecutiu per les mesures adoptades pel Govern a causa de la pandèmia del coronavirus

100 anys del primer vol a l’aeròdrom de Son Bonet

El 25 de febrer de 1921 hi va aterrar el pilot mallorquí Manuel Colomer