societat

Els pagesos i productors ramaders es reinventen i augmenten les vendes a domicili

Un restaurant de Son Serra que ara ven porcella crua a supermercats o un pagès d'Inca que reparteix allò que sembra a qui ho comana, en són dos exemples


Els efectes de la COVID-19 s’han deixat notar de valent a les Illes i quasi tots els efectes han estat negatius. Idò bé, n’hi ha un que ha estat positiu: ha augmentat de manera significativa la venda directa dels pagesos. Persones que havien perdut la feina ara es dediquen completament a la pagesia.

El negoci de la família Martorell a Son Serra ha estat un èxit durant anys. Un ranxo que rep una gernació de visitants, tant locals com, sobretot, turistes. L’enfonsament del turisme per la COVID la va fer reinventar-se i treure profit dels animals que té a fora vila.

Els Martorell han augmentat la venda directa, però no són un cas únic: en un any, s’ha passat de 49 a 61 els pagesos que formen part de la campanya del Govern de Venda directa.

En Tomeu ja s’hi dedicava a fora vila, juntament amb la seva dona, i fa 2 anys que ven verdura ecològica als mercats. Però el volum de vendes ha augmentat tant, que fa caixes per dur a domicili, i ha hagut de contractar son pare i sa mare també per fer-hi feina.

Tot i aquest augment, alguns pagesos reclamen altres mesures per incitar encara més la venda directa, com ara que el Consell de Mallorca faci com el de Menorca, i permeti posar un senyal a la carretera que indiqui que a un fora vila es fa venda directa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Més de 300 persones participen de l’Ascot menorquí a Ciutadella

El 'Hat and Horses' ha convidat enguany genets d'Estats Units per enfortir relacions

Descoberta als afores de Santa Gertrudis una escola sense llicència

Agents de la policia local de Santa Eulària localitzaren un adult i 8 infants, els quals no estaven escolaritzats.

Falta personal a l’administració de justícia de Balears

Demanen crear 21 places noves per fer front al volum de feina i assenyalen que hi ha una altra vintena de places vacants i que les cobreixen jutges amb menys...

Un centenar de funcionaris protesta per demanar que s’augmenti el complement de residència

UNISEP ha reivindicat una reunió amb la presidenta del Govern de les Illes Balears