X

Els pagesos que fan plaça a Mercapalma reduiran costos de llum i fems per fer-hi viable la venda directa

Els petits productors han traslladat a la gerència del mercat majorista que assumiran el dèficit derivat del lloguer de les instal·lacions

30/06/2023

Els pagesos que fan plaça a Mercapalma reduiran costos de llum i fems per fer-hi viable la venda directa

Es Situat de productors, plaça de venda directa de petits productors al cor de les instal·lacions de Mercapalma

El destriat de residus generats al Situat de Productors de Mercapalma per destinar al reciclatge part del que fins ara era rebuig, a més de la racionalització del consum elèctric que s’hi fa, ha de servir perquè els agricultors que fan venda directa en aquestes instal·lacions del mercat majorista alleugereixin l’esforç d’haver de reduir el dèficit acumulat durant anys (ocupar la cèntrica plaça costa una renda anual de 60.000 euros i el número de venedors ha passat de 150 l’any 2003 a 42 actualment).

Les parts s’han reunit avui per, en paraules de Miquel Gual, president de la cooperativa Camp Mallorquí que fins ara ha assumit les pèrdues com a titular arrendatari, “traçar una pla de viabilitat” que eviti la sortida dels pagesos com s’ha temut a les portes de la caducitat del contracte a final de juliol. La gerència de la societat amb majoria de capital públic, instal·larà els contenidors adients per assegura la recollida selectiva dels residus i fer minvar el rebuig que s’entrega a Tirme amb el cost corresponent que s’atribueix als arrendataris: 500 euros mensuals. També s’instal·larà un comptador d’electricitat per destriar igualment el consum d’energia a compte dels pagesos que, tanmateix, s’han compromès a vigilar-ne l’estalvi, per exemple “apagant la llum tan bon punt surti el sol”.

Una altra mesura de xoc serà la d’augmentar la presència de les parades –ara només hi ha venda els dilluns, dijous i divendres matí— amb vistes a més vendes i més ingressos que també compensin la butxaca. Per més a llarg termini, resta mirar de resoldre el problema de fons que no és altre que aconseguir recuperar volum de placers i poder repartir més les despeses. Entre mig, ha explicat Gual, s’ha demanat una entrevista amb el regidor de Mercats entrant a Cort -pendent de nomenament- amb l’objectiu d’aconseguir una revisió de les condicions del contracte d’arrendament d’Es Situat, que s’allarguen ja 23 anys.

30/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT