X

Els pares d’alumnes amb necessitats especials de sa Colomina denuncien que els seus fills estan desatesos

Són sis al·lots per una sola auxiliar

16/11/2018

Els pares d’alumnes amb necessitats especials de sa Colomina denuncien que els seus fills estan desatesos

A l’aula d’alumnes amb discapacitats de l’institut de Sa Colomina, a Eivissa, una única auxiliar ha d’atendre 6 al·lots amb discapacitats que superen el 80%. L’altra auxiliar està de baixa i les famílies reclamen que, almanco, a la classe hi hagi dos professionals més per atendre correctament els alumnes.

Són sis al·lots per una sola auxiliar. La ràtio sona baixa, però és impossible d’assumir quan parlam d’alumnes amb necessitats especials. Això passa des de fa dies a l’aula UEECO de Sa Colomina perquè l’altra auxiliar que hi treballa està de baixa. La Conselleria d’Educació ha explicat a les famílies d’aquests adolescents que dilluns hi haurà substituta. A més a més, els afectats reclamen que es contracti més personal.

Dels alumnes, quatre no tenen pràcticament mobilitat. També n’hi ha un altre amb autisme i un alumne més amb retard maduratiu. L’auxiliar que treballa sola des de fa dies no basta per canviar bolquers i donar el menjar a tota la classe. Les famílies diuen també que Sa Colomina no disposa de recursos per a fer teràpies que integrin els seus fills amb la resta de l’alumnat.

16/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris