societat

Els pares d’alumnes només poden tenir baixa laboral si l’infant és positiu de Covid-19

FAPA Mallorca demana solucions de conciliació per a les famílies amb escolars no contagiats però en quarentena

Els+pares+d%27alumnes+nom%C3%A9s+poden+tenir+baixa+laboral+si+l%27infant+%C3%A9s+positiu+de+Covid-19

L’Estat només reconeix en aquests moments una baixa per incapacitat temporal als treballadors amb fills o familiars a càrrec que hagin donat positiu de coronavirus. Es tracta d’una baixa laboral que ha de signar el metge de capçalera. El treballador té dret a cobrar el 75% de la base reguladora del seu salari, tot i que hi ha convenis sectorials i d’empresa cobreixen el 100% del sou.

Però si l’infant escolaritzat no ha donat positiu de Covid-19, els pares no estan coberts per baixa laboral encara que el nin o nina hagi de fer quarantena per haver estat en contacte amb un positiu a l’escola. Per a aquests casos, el govern central ha posat en marxa el Pla “Me Cuida”, que permet als treballadors adaptar la jornada laboral o agafar dies lliures. “Són una sèrie de mesures que permeten mantenir el lloc de feina en aquests casos, però sempre a costa dels recursos del treballador, ja que no hi ha cap contraprestació econòmica”, explica Cristina Conti, vicepresidenta de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA) de Mallorca, que demana que hi hagi solucions de concilliació familiar per a aquests casos, sense que hi hagi una pèrdua d’ingressos de les famílies.

El govern central assegura estar disposat a canviar la llei per ampliar les baixes laborals, tal com va anunciar a Palma el ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá, el passat 4 de setembre.  Escrivà va anunciar que es negociaria aquesta qüestió amb els agents socials. Però segons ha transcendit, les patronals no volen assumir el cost dels tres primers dies de baixa laboral, que no pagaria l’Estat en aquests casos.

Famílies, patronals i organitzacions sindicals de les Illes han iniciat les reunions amb les conselleries afectades per trobar altres solucions que permetin la conciliació laboral i familiar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El vent fa revifar un foc a Cala Rotja, a Fornells

L'origen podria estar en un lamp caigut durant la matinada de dimarts

El temporal marítim obliga a tancar el dic de Son Blanc

La connexió del vaixell Jaume III amb Alcúdia s'ha cancel·lat

L’Associació de Comerciants de Fornells i l’Entesa rebutgen el nou pla d’usos del port

Recollides més de mig milenar de signatures contra el restaurant previst a la façana marítima