societat

Els pares d’alumnes només poden tenir baixa laboral si l’infant és positiu de Covid-19

FAPA Mallorca demana solucions de conciliació per a les famílies amb escolars no contagiats però en quarentena

Els+pares+d%27alumnes+nom%C3%A9s+poden+tenir+baixa+laboral+si+l%27infant+%C3%A9s+positiu+de+Covid-19

L’Estat només reconeix en aquests moments una baixa per incapacitat temporal als treballadors amb fills o familiars a càrrec que hagin donat positiu de coronavirus. Es tracta d’una baixa laboral que ha de signar el metge de capçalera. El treballador té dret a cobrar el 75% de la base reguladora del seu salari, tot i que hi ha convenis sectorials i d’empresa cobreixen el 100% del sou.

Però si l’infant escolaritzat no ha donat positiu de Covid-19, els pares no estan coberts per baixa laboral encara que el nin o nina hagi de fer quarantena per haver estat en contacte amb un positiu a l’escola. Per a aquests casos, el govern central ha posat en marxa el Pla “Me Cuida”, que permet als treballadors adaptar la jornada laboral o agafar dies lliures. “Són una sèrie de mesures que permeten mantenir el lloc de feina en aquests casos, però sempre a costa dels recursos del treballador, ja que no hi ha cap contraprestació econòmica”, explica Cristina Conti, vicepresidenta de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA) de Mallorca, que demana que hi hagi solucions de concilliació familiar per a aquests casos, sense que hi hagi una pèrdua d’ingressos de les famílies.

El govern central assegura estar disposat a canviar la llei per ampliar les baixes laborals, tal com va anunciar a Palma el ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá, el passat 4 de setembre.  Escrivà va anunciar que es negociaria aquesta qüestió amb els agents socials. Però segons ha transcendit, les patronals no volen assumir el cost dels tres primers dies de baixa laboral, que no pagaria l’Estat en aquests casos.

Famílies, patronals i organitzacions sindicals de les Illes han iniciat les reunions amb les conselleries afectades per trobar altres solucions que permetin la conciliació laboral i familiar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

2,5 milions per millorar mig quilòmetre de carretera als voltants del port de Maó

Consell de Menorca i Autoritat Portuària finançaran l'obra, que pretén donar resposta a l'increment de tràfic al Cós Nou

Poca incidència de la vaga docent convocada per UOB

El sindicat demana més espais, més docents i més recursos per afrontar el curs

Comença el curs 2020-21 a l’FP

Els estudis de la branca sanitària són els més demandats

Vista de dron: s’Albufera després del pitjor incendi dels darrers 10 anys

El foc va cremar més de 400 hectàrees, i el 90% eren del Parc Natural