societat

Els pares només podran demanar la baixa laboral si els seus fills donen positiu, però no si tanquen l’escola o la PCR és negativa

El programa 'Em Cuida' permet que els treballadors tinguin dret a una flexibilitat de la jornada laboral

Europa Press


La ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha aclarit aquest dimarts que els pares que han de cuidar als seus fills en quarantena, però que tenen una PCR negativa en Covid-19, no tenen dret a una baixa laboral retribuïda.

En el cas que un infant sigui negatiu en la PCR però hagi de fer uns dies de quarantena, la portaveu de l’Executiu ha indicat que el pare seria el cuidador del qual fa la quarantena i no del malalt.

En tot cas, ha recordat que el Ministeri de Treball va posar en marxa el programa ‘Em Cuida’, que permet que els treballadors tinguin dret a una flexibilitat de la jornada laboral, fins i tot, del cent per cent.

El pla ‘Em Cuida’, que es va aprovar a l’inici de la pandèmia davant el tancament de col·legis, permet als treballadors adaptar o reduir la seva jornada laboral per a la cura de persones al seu càrrec , sent possible una reducció del 100% de la jornada (en aquest cas sense sou), sense que puguin ser sancionats o acomiadats per aquest motiu.

D’altra banda, si una persona és positiva en Covid-19, el criteri facultatiu és que els convivents més immediats es mantinguin en quarantena. “Els pares dels infants positius sens dubte són convivents directes i immediats i, per tant, tindran dret a la baixa laboral retribuïda”, ha aclarit.

“Hi haurà diferents casuístiques depenent de la situació sanitària”, ha assenyalat Montero durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en ser preguntada sobre el dret dels pares a tenir una baixa laboral en cas que el seu fill hagi de fer quarantena per ser positiu en coronavirus o per ser sospita d’això.

En aquest sentit, la ministra ha detallat que si un infant o un altre membre de la família és positiu, existeix l’obligació de realitzar la quarantena tots els convivents directes i això “obligatòriament s’ha d’acompanyar de la baixa laboral que permeti l’absència del treball” per a evitar altres contagis.

“Per tant, tranquil·litat en aquest sentit perquè ja hi ha mecanismes i, en cas, que es donin noves circumstàncies que no estiguin en aquest moment previstes i que requereixin de la permanència dels pares en el domicili per alguna causa, es buscaran, com hem fet durant tota la pandèmia, els mecanismes que permetin preservar i complir amb les recomanacions sanitàries”, ha conclòs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els usuaris de les residències de Menorca podran sortir dels centres i rebre visites de familiars

El Govern flexibilitza les mesures davant els 'nombres' de Menorca: només 18 casos per cada 100.000 habitants

El Consell de Menorca demana finançament a l’Estat per als projectes estratègics a l’illa

Contempla el desenvolupament del projecte Starlight o la potenciació del turisme marítim a través de l'Illa Plana, entre d'altres accions

Famílies de la Salle de Manacor presenten 234 signatures per mantenir l’horari continuat

Asseguren que és una petició transitòria i per reduir les possibilitats de contagi

La ocupació de llits de l’UCI encara no es alta segons l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera

La Conselleria de Salut es mostra preocupada per la taxa de positivitat d'Eivissa, clarament superior a la de la resta...