societat

Els Parranderos, l’essència de la música menorquina

Es Castell té preparat un emotiu homenatge aquest dissabte vespre, amb una memòria especial a Floreal Torres, que va morir fa poc més de dos mesos

Els+Parranderos%2C+l%27ess%C3%A8ncia+de+la+m%C3%BAsica+menorquina

I aquest cap de setmana es Castell està de celebració. El poble que va veure néixer el popular grup Els Parranderos té preparat un emotiu homenatge, amb una memòria especial a Floreal Torres, que va morir fa poc més de dos mesos. ‘Sis de Ponent’, ‘Trio Arrels’, ‘Joana Pons i Ses Guitarres’ o ‘Sa Vessa Mos Canta’ participaran en la festa de la cançó menorquina. El concert tindrà lloc aquest dissabte a la plaça Esplanada, a partir de les nou i mitja del vespre.

Era l’any 1962 quan el mític local des Cau, tan estimat pel poble des Castell, va començar a oferir la millor variació de música marinera de Menorca. Un refugi de cantants i bohemis, tal com es pot llegir a un dels rètols que pengen en el seu interior. Entre les parets d’aquella cova, i aquell mateix any va néixer el grup Els Parranderos, de la mà del recentment desaparegut Floreal Torres, i els germans Hilari i Llorenç Fluxà.

En els seus inicis cantaven ranxeres, cançons mexicanes i boleros. Més tard, naixerien cançons tan populars a Menorca com “Escolta es Vent“, “Na Nena” i “Balada d’en Lucas“, que va interpretar el grup, i que 57 anys després els menorquins continuen cantant. Un grup que es va convertir en tot un referent de la música menorquina.

Després de 35 anys de vida, el 1997, el grup es va dissoldre, però encara roman a la memòria de tots els menorquins. Ja no es tornarà a sentir la veu dels Parranderos en directe, però es Cau conservarà sempre la seva essència, entre veus i guitarres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. FRANCESC LLUCH PRAT 28/11/2019

    Pregunto si en el bar ES Cau es el mateix lloc que cantava en Biel i el Curro, el cel siguin,

  2. Francesc d' Assis Bastardes i Cardona 29/11/2019

    Sí Es Cau el portava i cantava en Biel i en Curro sonava la guitarra. Mort en Biel va seguir el seu fill Bruno amb en Curro, i retirat aquest, la guitarrista Annabel i el seu germà Joan Anton.
    Actualment en David que va formar part d’Arrels de Menorca.

Cercador |


més contingut relacionat

L’Ajuntament de Sant Lluis instal·la desfibril·ladors d’ús públic a Punta Prima i Binibèquer

Els desfibril·ladors d'ús públic i són accessibles les 24 hores del dia

En 4 dies ja s’han vacunat una quarta part dels joves menorquins d’entre 12 i 15 anys

Aquest dimecres s'inicia una nova campanya de vacunació als centres de salut sense cita prèvia