Els partits critiquen VOX i reivindiquen canvis polítics i de la llei

L'aplicació del pacte d'Estat contra la violència masclista preocupa al Parlament


Els partis polítics parlamentaris, tant a la dreta com a l’esquerra, han criticat el desmarcatge de VOX d’una declaració institucional del Parlament contra la violència masclista prevista inicialment pel dimarts 26.

La postura política del partit d’extrema dreta ha estat en boca dels qui n’han parlat avui a la seu dels partis de la cambra autonòmica. “Amb declaracions com ‘costura tendría que ser educación obligatoria, empodera mucho coser un botón’, ens reafirmam en què el feixisme continua present a la nostra societat i ara més que mai a les nostres institucions”, ha apuntat Joanaina Campomar de Més per Mallorca. “Emmascarar la violència masclista sota un paraigues que la difumina si no la invisibilitza, no ajuda gaire a polititzar en el sentit correcte. Conceptualitzar bé és fonamental per dirigir els esforços polítics i institucionals per combatre la violència de gènere. És violència de gènere, no és violència domèstica”, ha afegit en la seva intervenció dels dilluns la parlamentària del PSOE Silvia Cano.

Els partits al Parlament reclamen l’aplicació del pacte d’Estat per la violència de gènere amb mesures de suport suficients. El Partit Popular ha aprofitat per retreure el desmarcament d’Unides Podem del pacte en temps de Rajoy. “Tots els partits s’haurien d’unir al pacte d’Estat contra la violència de gènere que va fer Mariano Rajoy fa uns anys, i diem convendria que hi fossin tots perquè Unides Podem no va voler signar-lo”, ha dit el president popular Biel Company. Podem va abstenir-se de votar aquest pacte perquè el considerà insuficient.

“Necessitam més conscienciació, més pedagogia i més recursos judicials. Tal vegada no pertoca a aquest govern decidir quin jutjat hi ha d’haver però és cert que fa falta un tercer jutjat de violència contra la dona a Palma”, ha exposat Lina Pons, del Pi, en la mateixa línia de Patricia Guasp de Ciutadans. “Per molt que tinguem un pacte d’Estat, si no el complim a les comunitats autònomes i no es materialitza amb mesures concretes com dotar de més mitjans la justícia per a què les dones que denuncien no deixin d’estar protegides, no assolirem mai el nostre objectiu comú”, ha conclós la política del partit d’Arrimadas.

En qualsevol cas, un altre punt comú dels partits és la reforma de llei de mesures urgents contra la violència de gènere per adaptar-la al Conveni d’Istambul. Així, Esperança Sanz, d’Unides Podem, aboga per incloure-hi tots els aspectes de la violència basada en el gènere, i recorda que està “molt limitada i acotada a casos de parella o exparella”.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vicente Moreno deixa el Mallorca

Després de setmanes de tenses negociacions el tècnic fitxa per l'Espanyol per les tres pròximes temporades

El TSJIB desestima el recurs interposat contra la construcció de l’alberg des Gorg a Eivissa

L'objecte del recurs era el canvi d'usos d'uns terrenys que va fer l'Ajuntament de Vila per poder construir el centre...