Els partits critiquen VOX i reivindiquen canvis polítics i de la llei

L'aplicació del pacte d'Estat contra la violència masclista preocupa al Parlament


Els partis polítics parlamentaris, tant a la dreta com a l’esquerra, han criticat el desmarcatge de VOX d’una declaració institucional del Parlament contra la violència masclista prevista inicialment pel dimarts 26.

La postura política del partit d’extrema dreta ha estat en boca dels qui n’han parlat avui a la seu dels partis de la cambra autonòmica. “Amb declaracions com ‘costura tendría que ser educación obligatoria, empodera mucho coser un botón’, ens reafirmam en què el feixisme continua present a la nostra societat i ara més que mai a les nostres institucions”, ha apuntat Joanaina Campomar de Més per Mallorca. “Emmascarar la violència masclista sota un paraigues que la difumina si no la invisibilitza, no ajuda gaire a polititzar en el sentit correcte. Conceptualitzar bé és fonamental per dirigir els esforços polítics i institucionals per combatre la violència de gènere. És violència de gènere, no és violència domèstica”, ha afegit en la seva intervenció dels dilluns la parlamentària del PSOE Silvia Cano.

Els partits al Parlament reclamen l’aplicació del pacte d’Estat per la violència de gènere amb mesures de suport suficients. El Partit Popular ha aprofitat per retreure el desmarcament d’Unides Podem del pacte en temps de Rajoy. “Tots els partits s’haurien d’unir al pacte d’Estat contra la violència de gènere que va fer Mariano Rajoy fa uns anys, i diem convendria que hi fossin tots perquè Unides Podem no va voler signar-lo”, ha dit el president popular Biel Company. Podem va abstenir-se de votar aquest pacte perquè el considerà insuficient.

“Necessitam més conscienciació, més pedagogia i més recursos judicials. Tal vegada no pertoca a aquest govern decidir quin jutjat hi ha d’haver però és cert que fa falta un tercer jutjat de violència contra la dona a Palma”, ha exposat Lina Pons, del Pi, en la mateixa línia de Patricia Guasp de Ciutadans. “Per molt que tinguem un pacte d’Estat, si no el complim a les comunitats autònomes i no es materialitza amb mesures concretes com dotar de més mitjans la justícia per a què les dones que denuncien no deixin d’estar protegides, no assolirem mai el nostre objectiu comú”, ha conclós la política del partit d’Arrimadas.

En qualsevol cas, un altre punt comú dels partits és la reforma de llei de mesures urgents contra la violència de gènere per adaptar-la al Conveni d’Istambul. Així, Esperança Sanz, d’Unides Podem, aboga per incloure-hi tots els aspectes de la violència basada en el gènere, i recorda que està “molt limitada i acotada a casos de parella o exparella”.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pagesos de Sant Jordi desinfecten els carrers del poble

Dilluns demanaran permís a l'Ajuntament de Palma per esquitxar la Casa Blanca i Son Ferriol

Nadal capta Djokovic en la lluita contra el COVID-19

El tennista serbi s'afageix a la campanya de la Creu Roja impulsada pel manacorí i Pau Gasol

Paula Barcelo ‘navega’ fora de la mar

La regatista mallorquina se les enginya per entrenar a cobert durant el confinament que està passant a Santander

Biel Ribas es planta davant el Fuenlabrada

El club madrileny ha rescindit el porter mallorquí perquè no volia jugar més enllà del 30 de juny