societat

Els pediatres de les Illes: “La mascareta als patis ha de desaparèixer com més aviat millor”

Salut continua aconsellant que la mascareta es mantingui als patis dels centres educatius


“La mascareta als patis ha de desaparèixer com més aviat millor”. És el que assegura la presidenta de l’associació de Pediatria d’Atenció Primària de les Illes. Diu que són molts més els beneficis de suprimir aquesta mesura, que el risc a què hi hagi contagis en el col·lectiu. I és que recordem-ho, els infants menors de 12 anys són els únics que no han rebut la vacuna. De fet, això és el que argumenta Salut per mantenir, de moment, les mascaretes.

La presidenta de l’associació de Pediatria d’Atenció Primària de les Illes, Mariana Mambié, s’ha mostrat molt contundent: “Ja no hi hauria d’haver mascaretes al pati”. Assegura que els riscos a contagiar-se és molt a menor al benefici de llevar la mesura.

Diu que en el darrer any hi ha hagut un increment de malalties mentals entre els més petits… com problemes en l’alimentació o autolesions. Per això destaca la importància de relaxar les mesures per tornar a la normalitat.

Això després que la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha argumentat al Parlament que els experts continuen aconsellant que la mascareta es mantingui als patis dels centres educatius. A més, s’ha recolzat en un informe publicat al Regne Unit que assegura que fins al 13% dels infants que han patit la covid poden desenvolupar símptomes persistents. Declaracions de Gómez en resposta a una pregunta de la diputada del Grup Mixt, Patrícia Font, que apuntava que la majoria de contagis es produeixen fora de les aules.

Les famílies també continuaran amb les seves reivindicacions. 6.000 persones han signat la petició arreu de les Illes perquè els nins puguin sortir al pati fora mascareta. La plataforma Mascareta al pati no, a Menorca, ha demanat reunir-se amb la consellera de Salut per insistir sobre aquesta qüestió. Virginia Herrero, és la portaveu de la plataforma.

I pel que fa a les escoles, la presidenta de l’Associació de directors i directores d’educació infantil i primària de Mallorca, Joana Maria Mas, es mostra prudent. Diu que és una contradicció, ja que els nins es veuen fora de l’escola per jugar, i no duen posada la mascareta, encara que també recorda que els infants de primària són l’únic col·lectiu que no estan vacunats.

Queda escoltar la veu dels més petits. La majoria diuen que tenen ganes de poder jugar sense mascareta. Encara que hi ha pares que de moment s’estimen més que es mantingui de moment, per precausió.

Fins al 13% dels infants que han patit la covid poden desenvolupar símptomes persistents

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Beatriz marrinez 20/10/2021

    Me parece una barbaridad que los niños lleven las mascarillas en los patios y en cualquier espacio abierto, ya que los adultos no la tenemos que llevar ellos menos aún deberían hacerlo.

  2. TERESA MUÑOZ JIMENEZ 01/11/2021

    Me parece imperdonable .ke los niños lleven mascarilla en los colegios, nosotros no la llevamos en algunos sitios ,eske no la tendríamos ke llevar para nada ,y menos los niños ellos tienes los pulmones chicos.y hace mal a su salud.NO ALA MASCARILLA

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

15 cossos més de víctimes del franquisme localitzats a Son Coletes i una nova fossa

D'aquesta manera, el nombre de víctimes recuperades fins avui al cementiri manacorí s'eleva fins els 52 cossos

Prop de 400 primeres dosis en una setmana a Menorca

La incidència a 14 dies de la covid continua pujant a l'illa i ja és de 574 casos, el doble de la mitjana balear

El certificat covid a Formentera: només a l’oci nocturn perquè tota la restauració és menys de 50 comensals

Els dos restaurants oberts amb capacitat superior a 50 comensals han reduït la seva cabuda per les restricions

El departament de Medi Ambient de Menorca es trasllada al Castellet de Sa Granja

Abandona les oficines de la seu de Consell Insular després d'invertir 340.000 euros a reformar l'edifici