economia

Els pescadors balears se sumaran a la vaga del sector per dir “no” a una normativa europea que els constreny

Els afectats reclamen que es relaxin les mesures restrictives de la Unió Europea que els obliga a reduir fins a un 40% de les captures i continua limitant els dies en què es pot sortir a pescar.


Les confraries de pescadors de les Balears veuen probable que se sumin a la vaga general del sector, prevista a tot l’Estat per d’aquí no res, els dies 13 i 14 de desembre. Asseguren que les restriccions que vol aplicar la Unió Europea fa inviable el seu model de negoci. Demanen que s’apliquin mesures adequades a cada zona. En el cas de Balears, asseguren, no en caldria aplicar cap altra més.

Les 33 barques de bou que hi ha a les Balears ja duen 2 anys quedant a port així com marquen les restriccions europees. Només surten els dies que els toca i pesquen les quantitats marcades. Però la normativa europea encara estreny més l’any que ve, i els pescadors han dit prou. A tot Espanya, i a Balears. A diferència de l’any passat, la vaga de dia 13 de desembre sembla inevitable.

“Catalans, valencians i andalusos s’ho varen prendre un poc a la lleugera. Enguany han vist què passa: ports amb barques amarrades, problemes de dies, etc, i això ha fet que la gent hagi vist que alguna cosa s’ha de fer”, explica Domingo Bonnín Bautista, President de la Federació Balear de Confraries de Pescadors.

El pla europeu de reducció de pesca, asseguren els pescadors, és inviable. “El pla multianual diu que s’ha de reduir fins a un 40% les captures. Està en perill la subsistència real del sector”, diu en Domingo.

I com podria subsistir? Segons els pescadors balears, amb una regulació per zones. “Els nostres recursos estan molt bé i així ho reconeixen els organismes científics”, explica el president dels pescadors que diu que és necessari canviar la norma i adaptar-la a la realitat de les Illes, que disposa d’una flota de barques de bou molt limitada i que va en continu descens.

Els pescadors també reclamen la intervenció del Govern de l’Estat per ajudar a reconduïr la situació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La doble vacunació de majors de 12 anys, “un problema” per les vacacions familiars britàniques

La patronal dels gestors vacacionals ha vist com l'aixecament de restriccions per sortir i entrar del RU ha fet augmentar...

Més de la meitat dels productes de la cistella de la compra estàndard a Menorca estan envasats

Només el 34 per cent del gènere es pot comprar a granel, la fórmula que menys residus genera

La recuperació del mercat laboral s’alenteix al darrer trimestre de 2021

Les Balears tanquen 2021 amb 13.000 ocupats més que 2020 però 33.000 manco que 2019, segons l'EPA

Dues de cada tres empreses de Menorca pugen els preus per l’encariment dels subministraments

Un estudi de PIME constata la pèrdua de marges i de clients pels problemes amb el transport