SOCIETAT

Els pisos de Protecció Oficial del carrer Borja Moll de Maó trigaran almanco un any a acabar-se

El 70 per cent de la demanda dels habitatges protegits es concentra a Maó


Tot i que s’ha reduït un 13 per cent per mor de la pandèmia, el nombre de persones que esperen un pis protegit a Menorca encara multiplica per sis el d’habitatges projectats ò que ara s’estan construint a l’illa. El 70 per cent de la demanda es concentra a Maó i la major promoció d’habitatges que hi ha en obres roman aturada des de març.

La primera pedra de les VPO del carrer Borja Moll, a Maó, es va posar al febrer de l’any passat, el pressupost era de 5,6 milions d’euros i el termini d’execució d’entre un any i quatre mesos i un any i nou mesos. Però l’IBAVI ha trencat els contracte a causa dels incompliments de les condicions pactades per part de la constructora. Un fet que, segons exposa la Conselleria, endarrerirà com a mínim un any la finalització d’aquesta doble promoció.

La constructora va guanyar el concurs perquè en va rebaixar el preu i després en va demanar un augment. Inicialment el Govern hi va venir d’acord i va pactar un increment de fins al 14 per cent. A canvi l’empresa havia d’incloure-hi millores de qualitat i d’eficiència energètica. Però finalment la constructora no hauria acceptat incloure-hi aquestes darreres millores.

Aquesta és la promoció més gran d’habitatges de protecció oficial a Menorca que hi havia en construcció. Una xifra que augmentarà l’any que ve. Es tracta de mirar de donar resposta a les 556 peticions que hi havia a Menorca a final d’any, 400 d’elles, el 70 per cent a Maó.

La setmana passada es van donar les claus de 4 pisos de protecció oficial nous a Sant Lluís. Fornells i Es Migjorn, dos pobles on encara no s’havia posat en marxa cap promoció, veuran començar la construcció dels primers pisos protegits l’any vinent.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |