societat

Els pisos de Protecció Oficial del carrer Borja Moll de Maó trigaran almanco un any a acabar-se

El 70 per cent de la demanda dels habitatges protegits es concentra a Maó


Tot i que s’ha reduït un 13 per cent per mor de la pandèmia, el nombre de persones que esperen un pis protegit a Menorca encara multiplica per sis el d’habitatges projectats ò que ara s’estan construint a l’illa. El 70 per cent de la demanda es concentra a Maó i la major promoció d’habitatges que hi ha en obres roman aturada des de març.

La primera pedra de les VPO del carrer Borja Moll, a Maó, es va posar al febrer de l’any passat, el pressupost era de 5,6 milions d’euros i el termini d’execució d’entre un any i quatre mesos i un any i nou mesos. Però l’IBAVI ha trencat els contracte a causa dels incompliments de les condicions pactades per part de la constructora. Un fet que, segons exposa la Conselleria, endarrerirà com a mínim un any la finalització d’aquesta doble promoció.

La constructora va guanyar el concurs perquè en va rebaixar el preu i després en va demanar un augment. Inicialment el Govern hi va venir d’acord i va pactar un increment de fins al 14 per cent. A canvi l’empresa havia d’incloure-hi millores de qualitat i d’eficiència energètica. Però finalment la constructora no hauria acceptat incloure-hi aquestes darreres millores.

Aquesta és la promoció més gran d’habitatges de protecció oficial a Menorca que hi havia en construcció. Una xifra que augmentarà l’any que ve. Es tracta de mirar de donar resposta a les 556 peticions que hi havia a Menorca a final d’any, 400 d’elles, el 70 per cent a Maó.

La setmana passada es van donar les claus de 4 pisos de protecció oficial nous a Sant Lluís. Fornells i Es Migjorn, dos pobles on encara no s’havia posat en marxa cap promoció, veuran començar la construcció dels primers pisos protegits l’any vinent.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La jutgessa ordena llibertat provisional per al jove entrenador de Felanitx, acusat d’abusos sexuals a 5 menors

La magistrada de Manacor li ha imposat una ordre d'allunyament en relació amb els denunciants, i que comparegui de manera...

Processat l’exministre de l’Interior Fernández Díaz pel jutge del cas Kitchen

Cospedal es lliura de comparèixer en qualitat d'acusada, perquè el jutge no ha trobat indicis que la impliquin en la...

Balears lidera la creació d’ocupació a Espanya al segon trimestre de l’any

Negueruela: "L'atur ha experimentat una caiguda de 16 mil persones respecte del trimestre anterior"

El pare del jove atropellat mortalment per la seva parella a Palma declara que mai va veure problemes a la relació

En canvi, una amiga de la parella explica a la jutgessa que havien discutit el dia abans dels fets