X

Els pneumòlegs i els al·lergòlegs pediàtrics reivindiquen el reconeixement de les especialitats pediàtriques

Fins dissabte se celebra a Palma un congrés en què més de 600 pneumòlegs i al·lergòlegs pediàtrics es formen i debaten sobre els nous reptes de la seva especialitat

19/05/2023

Els pneumòlegs i els al·lergòlegs pediàtrics reivindiquen el reconeixement de les especialitats pediàtriques

Aina Gutiérrez

Es calcula que a Espanya hi ha uns 100.000 infants en edat escolar amb alguna al·lèrgia que pot arribar a causar anafilaxi, és a dir, una reacció explosiva del sistema immune que pot arribar a causar la mort. Des d’aquest dijous i fins dissabte se celebra al Palau de Congressos de Palma un congrés en què més de 600 pneumòlegs i al·lergòlegs pediàtrics es formen i debaten sobre els nous reptes de la seva especialitat.

Usar un broncoscopi per a localitzar una fruita seca embussada a la tràquea d’un infant és normalment feina dels cirurgians pediàtrics, però gràcies a aquest curs de simulació d’emergències respiratòries, aquests pediatres aprenen a treure també aire o líquid de la zona pleural. És només una de les activitats que es poden fer a la segona reunió conjunta de la Societat Espanyola d’Immunologia, Al·lergologia i Asma Pediàtric i de la Societat Espanyola de Pneumologia Pediàtrica que se celebra aquests dies a Palma. Molts són els temes a tractar, entre ells, la inducció de tolerància oral als aliments que poden causar anafilaxi.

Des de la SEICAP s’aposta pel diagnòstic molecular o per components, sobretot, per ajudar els pacients amb al·lèrgies múltiples que tenen la seva dieta molt restringida. Des de les dues societats científiques reivindiquen el reconeixement de les especialitats pediàtriques per millorar la qualitat de l’atenció al pacient infantil.

19/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris