X

Els pobles de Mallorca es preparen per a l’arribada dels Reis d’Orient

Els recorreguts seran més llargs o es veuran modificats per evitar aglomeracions

04/01/2022

Els pobles de Mallorca es preparen per a l’arribada dels Reis d’Orient

Els Reis d’Orient arribaran aquest dimecres a les Balears i tots els municipis fan feina a escarada per preparar la rebuda. Complint amb les mesures de seguretat contra la covid, són molts els municipis que han ampliat o modificat el seu recorregut.

Alcúdia ha modificat el recorregut habitual de la Cavalcada i ha suspès el desembarcament al moll vell i el betlem vivent. Tot per poder celebrar la festa, ja que segons la batlessa del municipi Bàrbara Rebassa “teníem molt clar que el darrer que s’havia de suspendre era la cavalcada dels Reis.” Per això, els voluntaris d’Alcúdia enllesteixen les carrosses que acompanyaran Ses Majestats a la seva arribada al municipi. Una tradició familiar que, en el cas d’Albert Pinell, ja dura 25 anys.

A Muro, hi haurà tres recorreguts diferenciats des d’on els infants podran veure Melcior, Gaspar i Baltasar; per això, es demana a les famílies que segueixin la cavalcada com més a prop de ca seva millor. Aquest és segons Miquel Porquer, primer tinent de batle i regidor de festes de Muro l’objectiu, celebrar la colcada amb seguretat. Els trons reials continuaran guardats un any més, ja que enguany s’han hagut d’adaptar les carrosses als carrers per on circularan.

A Manacor, s’allarga el recorregut i es convida les famílies a no aglomerar-se. Tampoc es repartiran caramels i els Reis no duran mascareta. Només en duran els patges i els Reis quan baixin dels cavalls. Així ho ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

A Inca, també s’ha ampliat el recorregut de la Cavalcada de Reis per evitar aglomeracions.

04/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT