X

Els polítics menorquins interpreten la proposta de Rajoy com el pas previ al 155

Els socialistes entenen que el Govern central ha obert la porta al diàleg

11/10/2017

Els polítics menorquins interpreten la proposta de Rajoy com el pas previ al 155

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acordat enviar un requeriment formal al govern de la Generalitat perquè aclareixi si ha declarat o no la independència de Catalunya. Aquesta sol·licitud ha estat interpretada per tots els partits com el pas previ imprescindible per aplicar l’artic le 115 de la Constitució, que permet intervenir i suspendre l’autonomia. Des de les pròpies files populars així ho han reconegut. És el cas de la diputada al Congrés, Àgueda Reynés.

La mateixa diputada del PP ha assegurat que la decisió està avalada, a més de Ciutadans, també pel PSOE. Els socialistes menorquins, no obstant, interpreten el requeriment de Rajoy com una escletxa per poder obrir un diàleg que desbloquegi el conflicte.

Per a Més per Menorca, la resposta de Rajoy és decebedora. Consideren que el president català, Carles Puigdemont, va fer una oferta per dialogar i entenen que els han deixat clar que no existeix cap voluntat per fer-ho. Mantenen que el govern central utilitzarà totes les armes que té a l’abast per mantenir l’statu quo.

En el mateix sentit s’expressa Podem, qui aposta per una mesa de diàleg amb mediadors internacionals.

Tot i que s’ha aplanat el camí, l’aplicació del 155 encara no s’ha produït. En cas que s’engegui en els propers dies, la intervenció de Catalunya hauria d’estar avalada pel senat. En aquest sentit la senadora per Menorca, Juana Francis Pons Vila, té clara quina serà la seva posició al respecte, si arriba el moment.

11/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris