societat

Els ports i clubs nàutics obren les seves portes a la navegació aquesta mitjanit

El ministeri de Transports aixeca el tancament per a que es pugui fer efectiva la navegació permesa a la fase 1

Els+ports+i+clubs+n%C3%A0utics+obren+les+seves+portes+a+la+navegaci%C3%B3+aquesta+mitjanit

EFE/CATI CLADERA.


Els ports de Balears i totes les instal·lacions nàutiques obren al tràfic marítim a partir d’aquesta mitjanit (00.00 hores de dia 11 de maig), i per tant tots els propietaris d’embarcacions podran sortir a navegar tal i com estava permès en fase 1, això si, amb restriccions. La més important és que només ho podran fer dins les aigües del terme municipal al que pertany el port on hi tenen l’embarcació, que a més ha de coincidir amb l’illa de residència.

No hi ha restricció horària per a la navegació, ni cal un control per part dels ports i clubs diferent al que es pugui fer habitualment. Pel que fa el nombre de persones dins l’embarcació, s’autoritza com a màxim un 50% del nombre pel que està despatxada la nau. En el cas que totes convisquin al mateix domicili, la limitació llavors no s’aplica, i és del 100% del que figura als papers de la barca (mai més de 10 persones).

Per tant queda confirmat plenament el criteri de la Direcció General de la marina mercant per a embarcacions d’esbarjo: en fase 0 només es poden anar a veure embarcacions per fer el manteniment (com arrencar el motor) dins el mateix municipi, i en fase 1 es pot navegar i visitar embarcacions a qualsevol municipi de l’illa.

L’associació de clubs nàutics de Balears en un comunicat ha recordat que “la navegació s’ha de fer en aigües del municipi on es té l’embarcació i es pot arribar a illes no habitades ‘properes’.

Ni les embarcacions ni tampoc les motos d’aigua (que també es poden gaudir, fins i tot en règim de lloguer) podran allunyar-se 12 milles del port del que surten.

Balears i Canàries havien reclamat al ministeri de Transports que modificàs l’ordre de tancament de ports que feia inviable la navegació, tot i que aquesta activitat estava permesa en fase 1. El Ministeri ha atès la petició, i obre les portes als clubs a partir de les 00 hores del dia 11 de maig.


Ordre extraordinària del BOE que regula la mobilitat i els transports

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. baltasar barcelo barcelo 10/05/2020

    salida en barco 11/05/2020

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica