X

Els positius per coronavirus arreu del món ja superen els 58 milions

La situació varia entre els països, n'hi ha que flexibilitzen les mesures i d'altres augmenten restriccions

22/11/2020

Els positius per coronavirus arreu del món ja superen els 58 milions

Els positius per coronavirus arreu del món ja superen els 58 milions. Però la situació varia entre els països. N’hi ha on pareix que ja surten de la segona onada i flexibilitzen les mesures, mentre que d’altres augmenten les restriccions per prevenir-ne els contagis.

Per exemple, Austràlia comença a veure la llum per tornar a poc a poc a la normalitat. Avui les cafeteries i els restaurants tornen a obrir a les zones més afectades per la COVID-19. La gent torna a sortir al carrer després de gairebé dues setmanes de confinament. Els contagis han baixat, avui només hi ha 88 casos actius arreu del país, però les autoritats adverteixen que no s’ha acabat ique tothom ha de posar de part seva.

A Hong Kong, ahir van sumar 43 casos nous, la xifra més alta en tres mesos. Per prevenir i per aconseguir que la població es faci tests massius, la secretaria de Sanitat ha promès donar 540 euros a qualsevol ciutadà que doni positiu per coronavirus.

Els carrers de Teheran a l’Iran estan completament tancats. Des d’ahir han reforçat les restriccions per lluitar contra la tercera onada del virus. Per conscienciar la gent de quedar a casa, el govern ha obligat a tancar tots els serveis no essencials. També s’han establert restriccions de mobilitat entre les 9 del vespre i les 4 del matí.

Precisament contra la gestió de la pandèmia van protestar anit a Israel. Milers de persones van sortir als carrers de Jerusalem contra les polítiques de Benjamin Netanyahu.

Protestes també a Leipzig, a Alemanya, contra les mesures anti-covid. Aquesta vegada amb fortes mesures policials, després dels aldarulls de fa dues setmanes. Els manifestants rebutgen les restriccions en els contactes socials, l’ús de la mascareta o el tancament d’alguns negocis.

Mentrestant, a Portugal el govern augmenta les restriccions a partir del dimarts per un augment diuen, extremadament preocupant, dels casos, i els pròxims ponts.

A l’altra banda de l’Atlàntic, als Estats Units, es va arribar als 12 milions de contagis des que va començar la pandèmia. Els experts asseguren que els pròxims mesos podrien ser molt difícils. Ara per ara preocupa la celebració del Dia d’acció de gràcies i les reunions familiars de cara a un augment dels contagis.

22/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris