X

Els Premis Rezero reconeixen la feina dels establiments de les illes que treballen en defensa de la sostenibilitat

Aquest passat dijous capvespre es varen lliurar aquests guardons a les entitats, comerços, empreses i administracions que fan feina per a la prevenció de residus i el consum responsable

01/12/2023

Els Premis Rezero reconeixen la feina dels establiments de les illes que treballen en defensa de la sostenibilitat

És la quarta edició dels premis Rezero, celebrada aquest passat dijous capvespre. Uns guardons que posen la mirada en iniciatives encaminades a construir un futur lliure de residus. Entre els finalistes, hi havia botigues que ofereixen productes alimentaris a granel o reciclats, circuits d’aprofitament d’excedents, mercadets de segona mà, municipis que fomenten el compostatge domèstic i donació d’aliments a entitats sense ànim de lucre.

Entre els guardonats, es troben el restaurant Cuina Vivant de Palma com a mereixedor del Premi Remenjam, una novetat d’enguany que pretén destacar les tasques de prevenció del malbaratament alimentari, i Cas Xifoner de Menorca. Fa 54 anys que la fàbrica Cas Xifoner de Menorca fa servir botelles de vidre retornables per comercialitzar els seus sucs. Una pràctica que, malgrat l’auge dels envasos d’un sol ús, han mantingut, i que, d’uns anys ençà, ha esdevingut un valor afegit. Cada any reciclen prop de 30.000 botelles, una xifra que asseguren que s’ha incrementat fins a un 20% en els darrers 15 anys.

D’aquesta manera, la fàbrica és sostenible, ja que no genera envasos de rebuig. Els Premis Rezero reconeixen el poder transformador d’aquesta iniciativa i aposten per visibilitzar-ne la feina; tot, amb l’objectiu d’esdevenir un mirall en el qual es mirin altres empreses a l’hora d’engegar polítiques de sostenibilitat. És el cas, també, del restaurant Cuina Vivant de Palma, el primer amb un tirador de vins per tal de no generar cap residu. Una proposta que, a més, prioritza la cuina local amb productes de quilòmetre zero. En línia amb aquesta filosofia d’aprofitament, bona part del mobiliari és reciclat. D’arbres, caiguts per temporals o de negocis que han tancat i que ara reviuen, donant-los una segona oportunitat.

01/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris