espanya

Els pressupostos de l’Estat destinaran 603 milions més a atenció a la dependència

La ministra Montero confia a aconseguir un acord amb PNB malgrat les discrepàncies pel dièsel


La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’ha mostrat confiada que s’aconseguirà “un acord” pressupostari amb el Partit Nacionalista Basc (PNB), al qual s’ha referit com un “soci preferent” del govern espanyol “per a tota la legislatura”, malgrat que la formació considerés “un mal començament” la pujada de la fiscalitat del dièsel.

Laa ministra ha lliurat aquest dimecres horabaixa a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, el projecte de llei dels pressupostos generals de l’Estat per a 2021. Després d’haver lliurat el projecte de llei a Batet, Montero ha comparegut en roda de premsa per a explicar amb més detall els comptes de l’Estat per a l’any que ve.

Montero ha explicat que es preveuen destinar 603 milions d’euros més al sistema d’atenció a la dependència. Segons la ministra, és una partida important que durant el govern del PP s’havia retirat progressivament. A més es preveu incrementar en 59 milions la protecció a la família i atenció a la pobresa infantil.

Segons el projecte de Pressupostos, les ajudes destinades als més desfavorits s’han incrementat per a lluitar contra la desigualtat i aconsegueix la igualtat d’oportunitats laborals, educatives i d’accés a l’habitatge digne.

El text del projecte recorda que l’increment de la despesa social suposa la major pujada de la història, consolidant l’ingrés mínim vital (IMV) i recollint el blindatge del sistema de les pensions amb la revaloració de les contributives amb l’IPC i de les no contributives amb el 1,8%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els inmobles afectats pel volcà de La Palma superen els 300

Els Reis Felip i Letizia visiten avui als afectats per l'erupció

Els experts del Pevolca dubten ara que les colades de lava de La Palma arribin a la mar

La lava del volcà de La Palma avança a quetre metres per hora i durant la nit de dimarts només...

La superfície afectada pel volcà de La Palma creix un 50% en 12 hores

Els veïnats de Todoque treuen les seves pertinences de les cases abans de que arribi la lava i parteixen a...

Quarta jornada: la llengua de lava avança a 200m/h i es troba a 2 quilòmetres de la mar

Les erupcions poden durar entre 24 i 84 dies segons els experts