FORMENTERA

Els pressupostos del Govern contemplen 16,2 milions d’euros per Formentera al 2022

Salut preveu invertir 1,99 milions per la nova base del 061 a Formentera


El Govern destinarà 16,2 milions d’euros per Formentera en els seus pressupostos del 2022, és a dir, 600.000 euros més (un 3,7% més) que als del 2021. “És un pressupost satisfactori per Formentera en l’actual situació que tenim, però no som conformistes. Seguirem demanant, reclamant i treballant perquè arribin les inversions i els recursos necessaris” ha explicat Ana Juan, presidenta del Consell de Formentera.

El Govern és especialment sensible amb les peticions de Formentera“, ha assenyalat, per la seva banda, Joan Ignasi Morey, director general de Pressupostos, en una presentació en la qual, per part del Consell, també estava present Alejandra Ferrer, vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística; Susana Labrador, vicepresidenta segona; Rafa Ramírez, vicepresident tercer i conseller de Benestar Social i Habitatge i Bartomeu Escandell, conseller d’Hisenda i Economia. Per part del Govern, també va estar present telemàticament Rosario Sánchez, consellera d’Hisenda, qui no ha pogut acudir presencialment a la reunió per causes sanitàries.

Nova base del 061 pel 2022

Pel que fa a les mesures concretes, destaca la inversió d’1,99 milions d’euros per l’obra de la base del 061 a Formentera, que comptarà amb una ambulància de Suport Vital Bàsic, una ambulància de Suport Vital Avançat i una Unitat de Transport Sanitari No Urgent quan el projecte estigui finalitzat. En matèria sanitària, també s’inclou una partida d’1,2 milions d’euros per a compres, equipament, mobiliari i noves adquisicions (per l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera en el seu conjunt).

En matèria educativa, s’invertiran 716.000 euros, dels quals més de 690.000 aniran destinats a l’ampliació del col·legi Marc Ferrer de Sant Francesc; en assumptes socials, més de 350.000 euros s’invertiran en la creació de 18 noves places per persones dependents a la residència i en treball, un milió d’euros s’invertirà en polítiques d’ocupació a través del SOIB.

Pel que fa a altres projectes importants, cal destacar les inversions en medi ambient i territori: la construcció d’un nou dipòsit i rehabilitació de la dessaladora per 728.000 euros; la prova pilot del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d’envasos (SDDR) per 500.000 euros i el manteniment de la depuradora i altres despeses per més de 360.000 euros.

Connexions marítimes

Finalment, en matèria de mobilitat, s’ha de posar el focus en l’acord donar el servei d’una barca diària que faci el trajecte Formentera-Eivissa a les 6.00 del matí i la ruta Eivissa-Formentera a les 22.30 del vespre, àmpliament demandat a la menor de les Pitiüses, que s’obrirà a concurs per quasi 550.000 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |