ESPANYA

Els pressuposts enfronten set esmenes a la totalitat

Populars, VOX, Ciutadans, Junts per Catalunya, Fòrum Astúries, la CUP i els diputats suspesos de militància d'UPN demanen la devolució dels comptes


La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha defensat el vespre de dimecres els pressuposts generals de l’Estat per al 2023 davant de les set esmenes a la totalitat presentades per diversos grups polítics. PP, VOX, Ciutadans, Junts per Catalunya, Fòrum Astúries, la CUP i els diputats suspesos de militància d’UPN han demanat la devolució dels comptes públics i han criticat, a la tribuna d’oradors, els pressuposts per a l’any que ve.

Cuca Gamarra, portaveu del Grup Parlamentari Popular en el Congrés, ha estat la primera a intervenir-hi. Segons la diputada popular, els pressuposts no responen a les necessitats “de les llars i les famílies espanyoles”. Gamarra ha dit que tampoc cobreixen “les necessitats del teixit empresarial” del país, ni alleugen la situació dels autònoms. Segons ha dit, només responen “a la seva necessitat de supervivència política, un salvavides que pagarem els espanyols d’avui i les pròximes generacions”.

Diagnosi falsa

Quant al Grup Parlamentari VOX, el seu portaveu, Iván Espinosa, ha assegurat que el president del Govern, Pedro Sánchez, “va arribar a la Moncloa enganyant els espanyols”. En aquest sentit, Espinosa ha afirmat que l’Executiu ho ha tornat a fer amb uns comptes que “falsegen la diagnosi de la greu situació econòmica per la qual passa Espanya”. Segons ha assegurat, els comptes amaguen “la pujada més grossa de recaptació en dècades” i, així i tot, segons Espinosa, “menteixen conscientment sobre la previsió d’ingressos”.

La diputada de Junts, Míriam Nogueras, que s’integra a dins del Grup Parlamentari Plural, ha estat l’encarregada de defensar l’esmena presentada per la seva formació. En la tribuna ha dit que si l’Executiu vol homologar-se a la justícia europea, el que ha de fer és eliminar el delicte de sedició. “No rebaixin les penes, eliminin el delicte, no hi ha més debat”, ha afirmat Nogueras, que ha recalcat que “aparentar ser demòcrata no és ser demòcrata”.

Pensions i deute

En referència al Grup Parlamentari Ciutadans en el Congrés, la seva portaveu, Inés Arrimadas, ha carregat contra uns comptes que ha qualificat d’insostenibles: “El 50% de la despesa del nostre país es destina a pagar pensions i interessos del deute”. Arrimadas ha retret Montero que afirmi que aquests són els pressuposts de l’esperança, la prosperitat i l’oportunitat dels joves. “No és sostenible“, ha conclòs la presidenta de Ciutadans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |