economia

Els preus moderen la pujada al juny fins al 2,6%

Aquest fet suposa una disminució d'una dècima respecte al repunt de maig


Els preus van pujar al juny un 2,6% en comparació del mateix mes de 2020, fet que suposa una moderació d’una dècima respecte al repunt de maig (2,7%), que havia estat el més intens des de 2017.

L’indicador avançat de l’índex de preus de consum (IPC) publicat aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) assenyala que aquesta moderació està relacionada amb l’evolució dels preus dels carburants i combustibles, que pugen menys del que ho feien fa un any. Si es confirma aquesta dada el pròxim 1 de juliol, els preus apuntarien a un canvi de tendència pel que fa a l’acceleració registrada en els últims mesos (després de romandre congelats al febrer, van pujar un 1,3% al març, un 2,2% en l’abril i un 2,7% al maig).

L’indicador avançat de la inflació subjacent (que no inclou els aliments ni els productes energètics per ser els més volàtils) es va mantenir en el 0,2%, igual que al maig i gairebé dos punts i mig per sota de l’IPC general. En termes mensuals, els preus van pujar al juny un 0,4% respecte a maig, una dècima menys que el mes anterior (0,5%) en el quart mes consecutiu a l’alça.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Acord tancat: puja 15 euros el salari mínim fins als 965 euros a partir de l’1 de setembre

En un comunicat conjunt, asseguren que el Govern espanyol i els sindicats es comprometen al compliment de l'objectiu de situar...

El trànsit de creuers a l’octubre superarà el d’abans de la pandèmia

El nombre d'escales progaramades a les Illes es dispara: en són 86, un 95% més que al setembre