Aquest fet suposa una disminució d'una dècima respecte al repunt de maig
14Els preus van pujar al juny un 2,6% en comparació del mateix mes de 2020, fet que suposa una moderació d’una dècima respecte al repunt de maig (2,7%), que havia estat el més intens des de 2017.
L’indicador avançat de l’índex de preus de consum (IPC) publicat aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) assenyala que aquesta moderació està relacionada amb l’evolució dels preus dels carburants i combustibles, que pugen menys del que ho feien fa un any. Si es confirma aquesta dada el pròxim 1 de juliol, els preus apuntarien a un canvi de tendència pel que fa a l’acceleració registrada en els últims mesos (després de romandre congelats al febrer, van pujar un 1,3% al març, un 2,2% en l’abril i un 2,7% al maig).
L’indicador avançat de la inflació subjacent (que no inclou els aliments ni els productes energètics per ser els més volàtils) es va mantenir en el 0,2%, igual que al maig i gairebé dos punts i mig per sota de l’IPC general. En termes mensuals, els preus van pujar al juny un 0,4% respecte a maig, una dècima menys que el mes anterior (0,5%) en el quart mes consecutiu a l’alça.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu