ECONOMIA

Els preus pujaren al 10,8 %, els més alts des del 1984 a Espanya

L'INE situa en el 6,1% la inflació subjacent, que no inclou ni aliments frescos ni energia


La inflació a Espanya es va disparar pel mes de juliol al 10,8%, la mateixa taxa que va avançar l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el passat 29 de juliol, sis dècimes per sobre de la registrada el mes anterior i la més elevada des de setembre de 1984.

Els grups que més pressionen a l’alça són l’habitatge, en el qual s’inclou l’energia, que augmenta la variació quatre punts, fins al 23%, i els aliments i begudes no alcohòliques, que situa la taxa en el 13,5%, sis dècimes superior a la del mes passat i la més alta des del començament de la sèrie, al gener de 1994.

L’INE situa en el 6,1% la inflació subjacent, que no inclou ni aliments frescos ni energia.

Pel que fa a l’IPC a Balears, ha descendit un 0,1% durant el mes de juliol respecte del mes anterior, mentre que la taxa interanual s’ha disparat fins al 10,3%, segons l’INE. La dada acumulada enguany se xifra en un 5,8%.

A les Illes, tots els apartats, excepte les comunicacions (-2,1%) han pujat els índexs respecte de l’any passat. Destaquen els increments d’habitatge (20,3%), transport (15,6%) i aliments i begudes no alcohòliques (11,8%%). També anoten pujades els preus de parament de casa (6,7%), begudes alcohòliques i tabac (4,3%) i els d’oci i cultura (3,6%).

A més, el preu d’hotels, cafès i restaurants ha augmentat un 10,7% a les Balears i vestit i calçat, un 4,1%. En comparativa mensual, l’índex descendeix un 0,1% a les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |