X

Els promotors del major parc solar de les Balears demanen agilitzar el segon cable Menorca-Mallorca

Aquest dimecres s'ha posat la primera pedra de la planta solar amb bateries 'Menorca Renovables II' que compta amb una inversió de més de 80 milions d'euros

15/05/2024

Els promotors del major parc solar de les Balears demanen agilitzar el segon cable Menorca-Mallorca

Els promotors del major parc solar amb bateries de les Balears, ubicat a Menorca, insisteixen que és necessari el segon cable amb Mallorca, per poder exportar l’excedent d’energia que es generarà. Aquest dimecres ha tingut lloc la cerimònia de la primera pedra. Es tracta de la planta solar Menorca Renovables II que produirà fins a 60 mw. Comptarà també amb bateries que podran emmagatzemar 30 mw cada quatre hores.

És el primer parc de Menorca que comptarà amb aquestes bateries necessàries per acumular energia i poder emprar-la en les hores de més demanda. Perquè no es perdi l’excedent d’energia que es produirà en hores punta i perquè es pugui continuar exportant, els promotors insisteixen que s’aposti pel segon cable amb Mallorca i que el Ministeri aprovi una regulació de bateries d’emmagatzematge.

Un projecte de Qualitas Energy i Mirova amb més de 80 milions d’inversió i que es distribuirà en fins a tres ubicacions diferents del llevant menorquí: Binifaell, Son Orfila i Dragonera.

15/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris