economia

Els promotors veuen del tot insuficient el decret de mesures urgents per l’habitatge

Manacor i altres municipis es podrà beneficiar de llicències per acabar edificis a mig construir

Els+promotors+veuen+del+tot+insuficient+el+decret+de+mesures+urgents+per+l%27habitatge

Els promotors de les Illes pensen però que el paquet de mesures urgents és del tot insuficient per fer front al problema de manca d’habitatge. Avui, en un cara a cara amb el Govern al Club Diario de Mallorca, els promotors han xifrat en 20 mil immobles la necessitat actual i asseguren que en cap cas no s’arriba a una xifra adequada d’habitatge de protecció oficial.

També han afirmat que el promotors privats només invertiran a construir una promoció d’HPO a solars públics cedits per les administracions si hi veuen un benefici clar. Sobre la discussió si han de ser una cessió per un termini d’un màxim de 75 anys o 40 com proposa l’Ajuntament de Palma, el govern ho matisa.

El que sí que ha tengut una acollida més favorable, sobretot a Manacor, és la possibilitat d’acabar edificis que quedaren a mig construir durant la crisi i que després han quedat fora d’ordenació. A Manacor hi ha al voltant de 80 edificis així. El Govern permetrà a l’Ajuntament atorgar de nou llicències sempre que el promotor destini tots els habitatges de protecció oficial i, a més, les plantes al marge de la normativa se cedeixin a l’administració.

Per als veïnats és una bona solució a la manca d’habitatge i per la imatge del poble.

El decret de mesures urgents de l’habitatge encara s’acaba de negociar i tancar amb els socis de Govern i no anirà divendres al Consell de Govern.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Middelmann: “A curt termini els preus dels bitllets poden baixar”

L'expert aeri demana que s'utilitzin fons del descompte de resident per subvencionar bitllets des de la Península a les Illes

El Govern central flexibilitza els horaris de les benzineres

Han d'obrir un mínim de 90 hores setmanals

Middelmann: “A curt termini els preus dels bitllets poden baixar”

L'expert aeri demana que s'utilitzin fons del descompte de resident per subvencionar bitllets des de la Península a les Illes

Toni Gayà: “Els propietaris es resisteixen a rebaixar el preu del seu habitatge”

El president d'ABSI, Toni Gayà, admet que els particulars no volen abaratir els seus pisos però preveu que els preus...