X

Els promotors veuen del tot insuficient el decret de mesures urgents per l’habitatge

Manacor i altres municipis es podrà beneficiar de llicències per acabar edificis a mig construir

19/02/2020

Els promotors veuen del tot insuficient el decret de mesures urgents per l’habitatge

Tomeu Rosselló

Els promotors de les Illes pensen però que el paquet de mesures urgents és del tot insuficient per fer front al problema de manca d’habitatge. Avui, en un cara a cara amb el Govern al Club Diario de Mallorca, els promotors han xifrat en 20 mil immobles la necessitat actual i asseguren que en cap cas no s’arriba a una xifra adequada d’habitatge de protecció oficial.

També han afirmat que el promotors privats només invertiran a construir una promoció d’HPO a solars públics cedits per les administracions si hi veuen un benefici clar. Sobre la discussió si han de ser una cessió per un termini d’un màxim de 75 anys o 40 com proposa l’Ajuntament de Palma, el govern ho matisa.

El que sí que ha tengut una acollida més favorable, sobretot a Manacor, és la possibilitat d’acabar edificis que quedaren a mig construir durant la crisi i que després han quedat fora d’ordenació. A Manacor hi ha al voltant de 80 edificis així. El Govern permetrà a l’Ajuntament atorgar de nou llicències sempre que el promotor destini tots els habitatges de protecció oficial i, a més, les plantes al marge de la normativa se cedeixin a l’administració.

Per als veïnats és una bona solució a la manca d’habitatge i per la imatge del poble.

El decret de mesures urgents de l’habitatge encara s’acaba de negociar i tancar amb els socis de Govern i no anirà divendres al Consell de Govern.

19/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris