X

Els propietaris dels locals privats de les galeries de la plaça Major de Palma demanden l’Ajuntament

El centre comercial tancà el setembre de 2019. De llavors ençà, l'espai ha quedat en desús. Només hi ha un únic local en funcionament

22/05/2023

Els propietaris dels locals privats de les galeries de la plaça Major de Palma demanden l’Ajuntament

Redacció

El setembre de 2019, la concessió dels locals de titularitat pública de les galeries de la plaça Major de Palma finalitzava després de 50 anys. L’Ajuntament començava a recollir-ne les claus i, de mica en mica, tots quedaven tancats. També els que estaven i continuen estant en mans de propietaris particulars, un 30% dels locals del centre comercial. D’això ja han passat gairebé quatre anys. Ara mateix, només un negoci continua obert. Es tracta d’una barberia.

Els propietaris denuncien la “inacció” del consistori i consideren que hi ha hagut temps a bastament per donar una sortida en aquest espai del centre de la ciutat. L’advocat i copropietari d’un dels locals, Bernardo Feliu, ha assegurat que l’Ajuntament ha “ignorat olímpicament” la comunitat de propietaris. Defensen que són l’interlocutor més important pel que fa al futur de les galeries, ja que per fer-hi qualsevol actuació necessiten el seu consentiment.

Ara, diuen, la paciència se’ls ha acabat. Per això, interposaran una demanda contra l’Ajuntament. Reclamen una compensació econòmica de cents de mils d’euros, apunten, per no haver pogut explotar els seus locals durant aquests gairebé 4 anys. Per això, han contractat els serveis d’un misser especialista en la matèria. També compten amb un informe de la Universitat de les Illes Balears, que avalarà “amb més garanties l’èxit de la demanda”, ha apuntat Feliu.

Asseguren, a més, que l’ús de les galeries no es pot alterar. Per això, afegeixen, el futur d’aquest espai implica recuperar la seva activitat comercial i no, com s’ha dit en qualque ocasió, ampliar l’aparcament de la plaça Major. De fet, aposten per una reconversió d’usos mixtos amb comerços, negocis de restauració i serveis per atreure tant els residents com els turistes. Es generarien fins a 200 nous llocs de feina, segons la seva proposta.

L’Ajuntament, per part seva, encara no ha contestat la petició d’IB3 Notícies de conèixer en quin punt es troba el projecte de futur de les galeries comercials de la plaça Major.

22/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris