política

Els propietaris tenen dos anys més per legalitzar els 4.000 hortals il·legals de Menorca

El nou PTI proposa que una "eficaç disciplina urbanística" tiri baix les construccions no amparades per llicència

Els+propietaris+tenen+dos+anys+m%C3%A9s+per+legalitzar+els+4.000+hortals+il%C2%B7legals+de+Menorca

El nou Pla Territorial de Menorca aposta per posar ordre al descontrol existent als nuclis rurals, sobretot a Ciutadella, on els 2.000 hortals il·legals que hi havia fa 15 anys s’han duplicat, fins arribar als 4.000. El document dona un termini de dos anys perquè els propietaris que viuen en aquestes zones les regulin amb tots els serveis que fan falta. De fet, avisa que s’ha d’actuar immediatament perquè no es construeixin més hortals pels impactes negatius que causen en forma de vessaments o contaminació dels pous. En cas que continui la inacció dels propietaris, serà l’administració la que actui i la que, diu el pla, tiri baix “en el menor temps possible” les construccions no amparades per llicència fora d’aquests nuclis.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Petrus Camps Sisca 10/08/2020

  Are ferà 30 anys que noltros vivim a una zona d’hortals anomenats “il-legals”a Ciutadella.
  Are volen pendre mesures dràstiques i ràpides…no han tingut prou temps per pensar ho bé i fer una actuación política i económicament correcta, arribant a un bon acord per a tots.
  Ningú no va dir ni Fer res cuant es llocs van esser dividits en petites parceles, obtinguet uns grands beneficis i obrint una”guerra” entre petits propietaris i administració.
  Els venedors,que van dividir i son l’origen del conflicte van esser i son intocables i exculpats de tot…s’en van anar de “Rositas”.
  2009, s’ajuntament de Ciutadella va dicidir no fer el manteniment del Camí Son Aiet- Son Antoni i els veinats van dicidir tancar el pas per el mateix colocant una pedre tancant el pas a tots els ciutadellencs i visitants.
  Açó está denunciat,encare que el meu advocat tot i tenir Tota la documentació va esser del tot nul devant aquesta actuació en contre dels meus veinats.
  Parlant amb diversos beatles de Ciutadella, urbanime, advocats d l’ajuntament…i saben qué??…no lis va importar, van dir era un Camí privat…
  Resumint, tots hem perdut “un DRET de Pas” adquirit amb es temps, una travesía que juntave sa zona de Cala Blanca amb Sant Joan de Misa.
  No estéim Parlant del 2000, parlam del 2009, perdre un DRET de Pas i que es col.loques una pedra de grans dimencions a Menorca, Reserva de la Biosfera, no Li va importar a ningú.
  Estic segura,si dic que els propietaris,volen arribar a un acord amb l’administració i legalitzar la nostre situació.
  No oblidar que molts de nosaltres pagam desde far anys,IBIS, FEMS …obligacions sensa tenir cap tipos de serveis
  per part de l’ajuntament.
  Tants anys de esser il-legals ,i are la sol-lució
  no pot esperar més,sona con una amenasa d’ un conflicte nou, o de un conflicte que are s’en adonen arrosagam desde fa molts d’anys.
  Merci 6K

Cercador |


més contingut relacionat

Front comú de les illes de l’UE per demanar compensacions per la insularitat

Quatre diputats, entre ells Rosa Estaràs, reivindiquen a una conferència les illes com territoris molt castigats per la pandèmia

El PP reclama la millora urgent de la carretera que uneix Sineu i Petra

Demanen que la millora d'aquesta via s'inclogui en la renegociació del conveni de carreteres amb Madrid.

Ultimàtum de Més per Mallorca al Govern per la vacunació

Els ecosobiranistes donen una setmana a l'executiu perquè respongui al seu requeriment