X

Els protestants de la UIB demanen al rectorat que talli vincles amb empreses i universitats israelianes

La Universitat de les Illes Balears nega qualsevol relació amb entitats del país en guerra

27/05/2024

Els protestants de la UIB demanen al rectorat que talli vincles amb empreses i universitats israelianes

Concentració dels estudiants de la UIB. Foto Toni Mateu / IB3

Una dotzena de joves universitaris s’han concentrat aquest dilluns dematí per demanar que la UIB talli qualsevol tipus de relació amb universitats i empreses d’Israel. Ho han fet durant la sessió extraordinària del Consell de la Universitat, reunit a l’edifici de Cas Jai, per donar resposta a les peticions dels estudiants.

Prèviament, el rector, Jaume Carot, ha rebut els portaveus de l’organització. Segons els protestants, Carot ha defugit la petició dels joves, i s’ha limitat a dir-los que “la UIB havia proporcionat seguretat als acampats”. Segons els protestants, però, ells no l’havien sol•licitada.

La UIB ha fet saber que cap dels seus departaments no té cap vincle amb cap universitat israeliana, i que tampoc no tenen relacions amb empreses d’aquest país.

Segons fonts de la UIB, “el centre participa en un programa internacional perquè estudiants de països en guerra puguin cursar estudis aquí”. El programa està destinat sobretot a universitaris palestins i ucraïnesos. “A la pràctica, però, és difícil que aques estudiants se’n puguin beneficiar”, reconeixen les fonts de la UIB.

Una de les portaveus dels protestants, Nerea, assegura que el rector, “ha negat que haguessin patit violència per part d’un grup de feixistes fa uns dies, quan existeixen vídeos que ho demostren”.

27/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT