economia

Els quatre municipis amb l’habitatge més car d’Espanya són a les Illes, segons Idealista

Són Formentera, Deià, Sant Joan de Labritja i Eivissa

Els+quatre+municipis+amb+l%27habitatge+m%C3%A9s+car+d%27Espanya+s%C3%B3n+a+les+Illes%2C+segons+Idealista

Dels cinc municipis d’Espanya amb l’habitatge més car, els quatre primers són a les Balears, segons el portal immobiliari Idealista. Són Formentera, Deià, Sant Joan de Labritja i Eivissa. Segons l’estudi, a Formentera, per una casa de 80 metres quadrats es demanen més de 600.000 euros.

Amb un preu mitjà de 7.600 euros el metre quadrat, comprar un habitatge no està a l’abast de molts formenterers amb feina fixa. Formentera lidera el rànquing de municipis més cars d’Espanya. “Aquests informes solen incloure només els municipis de més de 50.000 habitants i Formentera no hi sol aparèixer, però sempre ha estat dels municipis més cars”, explica Jeffrey Fernández, delegat d’Eivissa i Formentera del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària.

A la segona posició del rànquing hi trobam Deià. Alguns dels turistes que el visiten somien a tenir-hi una segona residència, encara que per a la majoria, no està al seu abast. Igual d’inaccessibles són per als qui treballen al poble.

Així se substitueix el resident de tot l’any per aquell que ve a passar un temps a una segona residència. “Hi ha gent que ven ca seva perquè el preu de venda és molt atractiu i li pot resoldre la vida i no hi ha gent del mateix perfil que la pugui adquirir”, diu Lluís Apesteguia, batle de Deià.

A diferents municipis de les Illes, el diagnòstic és molt semblant. Com per exemple, a Sant Joan de Labritja, tercer del rànquing. No hi ha prou oferta d’habitatge per qui hi viu tot l’any. Finalment, Eivissa és el quart municipi amb els preus més cars d’Espanya. A la cinquena posició ja hi trobam Sant Sebastià, la primera localitat de fora de les Balears a la llista.


Un 30% dels allotjaments turístics de les Illes passen a lloguers de llarga durada

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Preacord entre el Govern i els sindicats per perllongar els ERTOS fins al 31 de gener de 2021

Aquest preacord arriba només dos dies abans de que acabi el termini dels expedients de regulació temporal d'ocupació i després...

Preacord per perllongar el cessament d’activitat per als autònoms fins al 31 de gener

UATAE considera "insuficient" aquest acord i UPTA que encara se "n’han de polir detalls"

Només 31 hotels oberts al setembre a Palma

També l'oferta complementària nota significativament els efectes dels tancaments en les seves vendes