societat

Els ramaders de races autòctones demanen un espai propi a l’escorxador

Els membres de la Federació de Races Autòctones asseguren que el seu sector desapareix

Els+ramaders+de+races+aut%C3%B2ctones+demanen+un+espai+propi+a+l%27escorxador

Els ramaders d’Eivissa asseguren que el seu sector està desapareixent. I en concret, els de les races autòctones demanen ajudes a les institucions: que en els preus es valori el fet que els animals pastin a camp obert i no en granges intensives. A més, demanen al Consell un espai a l’escorxador per poder elaborar els seus propis productes.

No ha estat el millor any per a la Federació Pitiüsa de Races Autòctones: ara mateix no compten amb veterinari i cerquen un administratiu que dugui al dia el control de les races. Estan en un impàs.

“Hem d’avaluar com invertim aquestes ajudes. Hi ha la possibilitat de que cerquem un administratiu i subcontractar la feina de veterinari”, explica Xavier Prats, de la Federació.

Encara que el 2019 han mantingut les xifres d’animals, pràcticament tots els membres de la federació han de tenir una altra professió per poder subsistir. Creuen que s’hauria de valorar en el preu el seu tipus de ramaderia. Xavier Prats creu que s’hauria de poder distingir el producte en extensiu. “A Menorca tenen un escorxador amb un espai habilitat on la gent pot sacrificar el seu porc allí”, explica Prats que considera que mesures com aquestes ajudaria els ramaders d’Eivissa.

Des de la Federació asseguren que la ramaderia en exteniu està desapareixent a Eivissa però que és clau per al camp de les Pitiüses. “Ajuda a mantenir el camp net, a evitar que la xilella s’escampi més perquè si no hi ha herba, no hi ha xilella, per tant també ajuda a evitar incendis”, assegura Xavier Prats.

Degut a les mancances els socis no fan aportacions a la Federació de Races Autòctones. El finançament és íntegrament per part del Consell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Consell de Menorca cercarà construir un front comú per garantir la seguretat dels menors

Convocarà a una reunió els cossos de seguretat, els ajuntaments, els centres educatius i altres agents socials

Carballo i Duran compareixen al parlament pels menors tutelats

Carballo ha destacat que l'oficina ha actuat en 45 casos d'explotació sexual infantil des del 2008

Benyaich: ”Espanya és el primer soci comercial del Marroc”

L'ambaixadora del Regne del Marroc ha presentat el seu país davant un grup d'empresaris a la Cambra de Comerç de Palma

Les Balears continuen liderant l’índex de criminalitat de tot l’Estat

Durant el quart trimestre del 2019, la taxa de criminalitat de les Balears va baixar una dècima respecte del trimestre...