Els rastrejadors segueixen a les Balears 1.498 casos actius i a 5.371 contactes estrets

Aquests professionals insisteixen que són molts, tant casos actius com els seus contactes estrets, que no fan cas de les mesures que han de complir, com ara un bon aïllament

Els+rastrejadors+segueixen+a+les+Balears+1.498+casos+actius+i+a+5.371+contactes+estrets

Dia 11 de maig s’activà a les Balears la figura del rastrejador. La seva missió: sortir a la caça i captura del virus, detectant el major nombre de positius possibles i estudiant el seu entorn, on ha estat i amb qui en els darrers 15 dies.

L’equip aleshores estava format per 155 professionals. Són 105 infermeres i 45 auxiliars. 10 començaren a la central de coordinació ubicada al centre de salut d’Es Molinar, la resta operen des dels diferents centres de salut de les Illes.

Tres mesos després, ja en són 190. En aquests moments fan seguiment a 1.498 casos actius i a 5.371 contactes estrets. A tots els telefonen cada dia per comprovar si hi han aparegut símptomes i com avança la malaltia, i també per verificar que compleixen correctament amb el confinament.

Segons ens expliquen, Atenció Primària realitza unes 3.600 PCR cada dia. Balears és així una de les comunitats autònomes amb una major detecció de casos a través d’aquest servei. Hi ha un rastrejador per cada 5 mil habitants.

Aquesta setmana una trentena de voluntaris més iniciaran un curs de formació, i s’hi aniran sumant més. L’objectiu del Servei de Salut és arribar fins als 400 rastrejadors a Balears per donar resposta eficient davant l’increment de contagis.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...