Els rastrejadors segueixen a les Balears 1.498 casos actius i a 5.371 contactes estrets

Aquests professionals insisteixen que són molts, tant casos actius com els seus contactes estrets, que no fan cas de les mesures que han de complir, com ara un bon aïllament

Els+rastrejadors+segueixen+a+les+Balears+1.498+casos+actius+i+a+5.371+contactes+estrets

Dia 11 de maig s’activà a les Balears la figura del rastrejador. La seva missió: sortir a la caça i captura del virus, detectant el major nombre de positius possibles i estudiant el seu entorn, on ha estat i amb qui en els darrers 15 dies.

L’equip aleshores estava format per 155 professionals. Són 105 infermeres i 45 auxiliars. 10 començaren a la central de coordinació ubicada al centre de salut d’Es Molinar, la resta operen des dels diferents centres de salut de les Illes.

Tres mesos després, ja en són 190. En aquests moments fan seguiment a 1.498 casos actius i a 5.371 contactes estrets. A tots els telefonen cada dia per comprovar si hi han aparegut símptomes i com avança la malaltia, i també per verificar que compleixen correctament amb el confinament.

Segons ens expliquen, Atenció Primària realitza unes 3.600 PCR cada dia. Balears és així una de les comunitats autònomes amb una major detecció de casos a través d’aquest servei. Hi ha un rastrejador per cada 5 mil habitants.

Aquesta setmana una trentena de voluntaris més iniciaran un curs de formació, i s’hi aniran sumant més. L’objectiu del Servei de Salut és arribar fins als 400 rastrejadors a Balears per donar resposta eficient davant l’increment de contagis.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Gerhardt Braun i Kewening inauguren exposicions en el marc de la Nit de l’Art

Ambdues galeries aposten per artistes de renom per aquesta Nit de l'Art

Els treballadors de ‘Telecomunicacions de Levante’ fan vaga en protesta per la baixada de salari

El personal diu que l'empresa, subcontracta de Movistar, diu que els volen davallar el sou un 40 per cent

Malestar entre empresaris i vesins ‘confinats’ a Vila i Sant Antoni

Molts negocis no aguantaran la crisi generada per la COVID-19, segons PIMEEF

Les fires turístiques virtuals canvien el model de promoció turística de Formentera

L'estalvi en viatges es reinverteix en altres vies de propaganda i publicitat