SOCIETAT

Els refugiats a Mallorca respiren alleugerits després de conèixer el nou allotjament temporal

Ucraïnesos que van ser traslladats a Andalusia han tornat indignats per les pèsimes condicions que hi tenien


Els refugiats ucraïnesos es mostraven preocupats aquest dimecres dematí per saber com serien els espais que ara els rebrà després d’estar allotjats a l’Hotel Palma Bellver. I és que no per a tothom l’experiència ha estat grata. Na Vira va arribar aquí a Mallorca amb la seva filla i el seu net de 4 anys. Ella és una de les 13 persones que varen haver de ser traslladades a Andalusia perquè ja no hi cabien en l’allotjament temporal de l’hotel covid. Sis d’aquestes persones han tornat espantades, assegura na Vira, per les condicions en què els tenien, a un espai de Chiclana de la Frontera, a Cadis. Ens ho ha mostrat amb fotografies: espais vells, petits, compartits, sense finestres ni calefacció.

“Tothom espera que aquesta situació acabi ara mateix. Però pot torbar-se. I aquesta gent ha d’estar segura almanco de viure en un allotjament. No parlam de doblers, no tenen res ara. Les compres que fan, són pel seus propis doblers. No tenen res més”, explica un ucraïnès que resideix a Mallorca,a les portes de l’hotel covid. Allà mateix, aquest dimarts, es van concentrar una seixantena de refugiats, acompanyats per l’Associació Ucraïnesa de Mallorca, per protestar contra la manca de informació i d’organització per part de Creu Roja. L’ONG compren l’incertesa que tenen els refugiats i que estan fent feina contrarellotge.

Reallotjats a Sant Joan de Déu i a la Salle

Ja fora de l’hotel, els esperava un autobús de l’EMT. 40, entre els quals hi ha 8 nins, han partit direcció a l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma. Aquí han habilitat tota una planta només per a ells, amb 20 habitacions, una per a cada nucli familiar, una àrea de jocs infantils, una sala comuna i una bugaderia.

A l’arribar, els refugiats han aplaudit després de veure les condicions de l’espai on s’hi quedaran ara.

Amb furgonetes de la Creu Roja, 11 més han partit cap al col·legi la Salle, on podran estar un mínim de 6 mesos prorrogables.

A partir d’aquest dijous, altres 160 s’allotjaran als apartament Palma Bay Resort a Platja de Palma, que ha llogat l’entitat per un any. Finalment, així, ja no seran necessàries les 350 places que va oferir la federació hotelera de Mallorca. A l’hotel covid es mantindran 25 habitacions per a uns 50 refugiats durant un mes més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |