societat

Els residus sanitaris s’han triplicat per mor del coronavirus

De les 25 tones habituals d'aquest material n'han passat a gestionar 75

Els+residus+sanitaris+s%27han+triplicat+per+mor+del+coronavirus

Tot el material que ha estat en contacte amb persones positives en COVID-19 necessita un tractament especial. Guants, mascaretes o bates s’introdueixen dins contenidors de 30 o 60 litres com aquests que són tractats a la planta que l’empresa Adalmo té al polígon de Ses Veles, Bunyola. Gestionen bona part dels hospitals públics de totes les Illes Balears, centres de salut i unitats bàsiques, la majoria dels hospitals privats de l’arxipèlag i també les residències. Si un mes normal tractaven 25 tones d’aquests residus infecciosos, el passat mes n’han tractat 75. La feina s’ha multiplicat per tres.

Els camions que recullen els contenidors diàriament dels hospitals de Mallorca i cada tres dies de Menorca i les Pitiüses els descarreguen a la planta i els emmagatzemen a 4 graus. A continuació, i, en tractar- se de residus infecciosos, s’han d’esterilitzar. Això ho fa aquesta màquina. Una autoclau de 5 metres que garanteix la desinfecció per pressió i temperatura.

Després de quaranta minuts, els contenidors es trituren i es transporten a cremar a la incineradora de Tirme. Els contenidors es compren a un proveïdor d’Alacant i si normalment arribava un carregament cada quinze dies amb 7.000 dipòsits, la passada setmana n’arribaren al port de Palma més de 21.000. Tot per poder garantir que aquests residus de tipus III es gestionen amb seguretat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia Local de Selva detecta bitllets falsos

No es descarta que pugui també afectar a altres bitllets

Finançament estatal per acabar, a partir d’abril, la restauració de l’Illa del Rei

En 11 anys ja s'ha invertit 1 milió i mig en la recuperació de l'històric edifici, construït el segle XVIII

Un advocat menorquí avisa: ‘Als capvespres, les víctimes de violència de gènere queden desateses’

Sant Lluís acorda per unanimitat demanar a l'administració que separi víctima i agressor en el jutjat i hi hagi psicòleg...

Covid Warriors vol ajudar Menorca a ser una destinació totalment segura

Presenta les seves propostes a l'illa per ajudar el sector turístic a combatre la pandèmia