Els residus sanitaris s’han triplicat a causa del coronavirus

Són tractats a una nau del polígon de ses Veles, a Bunyola

Els+residus+sanitaris+s%27han+triplicat+a+causa+del+coronavirus

Tot el material que ha estat en contacte amb persones positives en COVID-19 necessita un tractament especial. Guants, mascaretes o bates s’introdueixen dins contenidors de 30 o 60 litres. Alguns són tractats a la planta que l’empresa Adalmo té al polígon de Ses Veles, Bunyola. Gestionen bona part dels hospitals públics de totes les illes, centres de salut i unitats bàsiques, la majoria dels hospitals privats de l’arxipèlag i també les residències. Si un mes normal tractaven 25 tones d’aquests residus infecciosos, el passat mes n’han tractat 75. La feina s’ha multiplicat per tres.

Els camions que recullen els contenidors diàriament dels hospitals de Mallorca i cada 3 dies de Menorca i les Pitiüses els descarreguen a la planta i els emmagatzemen a 4 graus. A continuació, i en tractar- se de residus infecciosos, s’han d’esterilitzar. Això ho fa una màquina autoclau de 5 metres que garanteix la desinfecció per pressió i temperatura.

Després de 40 minuts, els contenidors es trituren i es transporten a cremar a la incineradora de Tirme. Els contenidors es compren a un proveïdor d’Alacant i si normalment arribava un carregament cada 15 dies amb 7.000 dipòsits, la passada setmana n’arribaren al port de Palma més de 21.000. Tot per poder garantir que aquests residus de tipus III es gestionen amb seguretat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Ministeri comptabilitza 209 morts a les Illes, 17 manco que el Govern

Sanitat informa de un total de 2.164 positius a les Illes

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 82: l’1,5% de la població balear presenta anticossos de la Covid-19

A la primera onada de l'estudi de seroprevalença la taxa a Balears era del 2,4%

51 sanitaris positius en les 12.000 proves que s’han fet al col·lectiu

També es detecten 247 professionals amb anticossos i que, per tant, estarien immunitzats