Els residus sanitaris s’han triplicat a causa del coronavirus

Són tractats a una nau del polígon de ses Veles, a Bunyola

Els+residus+sanitaris+s%27han+triplicat+a+causa+del+coronavirus

Tot el material que ha estat en contacte amb persones positives en COVID-19 necessita un tractament especial. Guants, mascaretes o bates s’introdueixen dins contenidors de 30 o 60 litres. Alguns són tractats a la planta que l’empresa Adalmo té al polígon de Ses Veles, Bunyola. Gestionen bona part dels hospitals públics de totes les illes, centres de salut i unitats bàsiques, la majoria dels hospitals privats de l’arxipèlag i també les residències. Si un mes normal tractaven 25 tones d’aquests residus infecciosos, el passat mes n’han tractat 75. La feina s’ha multiplicat per tres.

Els camions que recullen els contenidors diàriament dels hospitals de Mallorca i cada 3 dies de Menorca i les Pitiüses els descarreguen a la planta i els emmagatzemen a 4 graus. A continuació, i en tractar- se de residus infecciosos, s’han d’esterilitzar. Això ho fa una màquina autoclau de 5 metres que garanteix la desinfecció per pressió i temperatura.

Després de 40 minuts, els contenidors es trituren i es transporten a cremar a la incineradora de Tirme. Els contenidors es compren a un proveïdor d’Alacant i si normalment arribava un carregament cada 15 dies amb 7.000 dipòsits, la passada setmana n’arribaren al port de Palma més de 21.000. Tot per poder garantir que aquests residus de tipus III es gestionen amb seguretat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

El Pla d’Emergència per Sequera de Sant Lluís preveu restriccions segons les necessitats d’estalvi d’aigua

En un escenari d'alerta, es prohibeix omplir piscines, netejar cotxes o utilitzar aigua potable per la neteja viària

Moltes platges de Mallorca tancaran prest en la revetla de sant Joan per evitar aglomeracions

Cal recordar que segons les darreres mesures aprovades pel Govern de les Illes, les platges romandran tancades entre les 00.00...