mallorca

Els restauradors de Mallorca demanen que s’obrin ja els interiors dels restaurants

Parlen de "discriminació" respecte als establiments hotelers que sí que han pogut els menjadors en interiors

Imatge d'arxiu


Les associacions PIMEM-Restauració i de Restauradors de Mallorca (Arema) exigeixen al Govern que s’obrin els interiors dels restaurants “amb efecte immediat”, d’acord amb les mesures associades al nivell 2 de risc sanitari, que és el que regeix avui dia a l’illa.

Al·leguen en un comunicat conjunt que així figura en l’anomenat “semàfor COVID” aprovat pel Govern balear al novembre 2020, i que segueixen les indicacions del document “Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de la COVID-19” del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut actualitzat a 22 d’octubre del 2020.


Les terrasses, única opció possible pels restauradors de Mallorca

Asseguren que, després de 13 mesos en què el sector de la restauració balear ha sofert un descens de facturació de gairebé el 80% i “sense cap mena de compensació o indemnització efectives que contrarestin les infundades restriccions imposades”, les patronals consideren “inadmissible la discriminació promoguda pel Govern”. Critiquen que mentre fa complir les mesures del semàfor en els menjadors interiors dels hotels, “impedeix el seu compliment en el cas dels restaurants a peu de carrer”.

“Observem amb enorme preocupació els missatges que ja està llançant el Govern de mantenir restriccions més enllà del 9 de maig 2021, quan s’acabi l’estat d’alarma i recuperem el règim normatiu ordinari”, adverteixen.

Retreuen al Govern balear l’absència d’un criteri sanitari vàlid que sustenti les mesures imposades a la restauració en general des de fa mesos, i en el BOIB del passat 10 d’abril 2021. “Es tracta d’una altra arbitrarietat política més del nostre executiu autonòmic”, acusen.

Davant el que titllen d’una “vulneració del marc jurídic que el mateix executiu ha aprovat unilateralment a l’empara de l’estat d’alarma vigent”, les patronals de restauració apel·len als grups polítics amb representació en el Parlament i demanen al Govern “que sigui conseqüent amb les seves decisions i que compleixi els seus propis decrets”. Creuen que la situació suposa una “indigna degradació” de les institucions i al·leguen que “és responsabilitat de tots els que formen part d’elles vetllar per la seva integritat, vist que l’executiu balear no té intenció de complir amb el que aprova unilateralment”.

Asseguren que un executiu que no compleix el que aprova “manca de tota credibilitat i legitimitat per a erigir-se en garant de res”, i assenyalen l’incompliment d’altres compromisos com l’ampliació de l’accés a crèdits a través de la societat de garantia ISBA i l’exempció d’unes certes taxes municipals.

“Instem a tots els partits polítics i a tots els càrrecs públics que siguin els primers a exigir que es compleixi i es faci complir sense excusa ni demora la normativa vigent, i que denunciïn formalment tota discriminació jurídica i arbitrarietat política, sobretot la imposada als 9.600 negocis de restauració a Balears que està posant en risc 55.000 llocs de treball i entorn del 5% del PIB de les illes”, conclouen.


L’Associació de Restauradors de Mallorca recorrerà el Decret de tancament d’interiors de bars

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Manacor Encantat, una proposta de fantasia per dinamitzar el comerç local

Un dels plats forts serà la fira de l'estoc al carrer, que es durà a terme els dies 29 i...

Cau el sistema informàtic de l’Aeroport de Palma

La incidència no ha provocat cap afecció en l'operativitat dels vols tant d'arribades com de sortides

Llargues coes a Germans Escalas per rebre la vacuna contra la covid

A les Pitiüses i Menorca s'ha començat a vacunar la població general de 59 i 58 anys

A l’espera de la baixada de restriccions sanitàries per casar-se a la fàbrica Gordiola

Amb prop d'un any "en blanc" i sense veure la llum al final del tunel per mor de la pandèmia...